Frederik herkistyy MTV Uutisten haastattelussa: Jäi ilman isän rakkautta – näin se on vaikuttanut laulajan elämään

5:12
Laulajalegenda Frederik avautuu vaihderikkaasta elämästään MTV Uutiset Liven haastattelussa – elämäkertakirja "Harva Meistä on Frederik" (Otava) ilmestyy keskiviikkona.

Iskelmälaulaja kertoo, ettei ole koskaan itkenyt isänsä kuolemaa. 

Iskelmälaulaja Frederik, oikealta nimeltään Ilkka Sysimetsä läväytti elämänsä koko kansan nähtäville Harva Meistä on Frederik (Otava) -elämäkertakirjan muodossa, joka ilmestyi keskiviikkona (28.10.) . 

Sysimetsä avaa elämäkerrassaan myös lapsuuttaan ja sitä, kuinka hänen isällään oli alkoholiongelma. Lopulta alkoholismi koitui isän kohtaloksi.

Myös itse iskelmälegendalla oli ongelmia alkoholin kanssa, mutta vuosiin hän ei ole juonut alkoholia.

Iskelmälegendan isä Ilmari Sysimetsä oli tunnettu mainosgraafikko ja myöhemmin vapaa taiteilija. Hän suunnitteli ja voitti vuonna 1938 järjestetyn olympialaisten julistekilpailun. Hän suunnitteli myös kisan olympiasoihdut ja mitalit.

Isä menehtyi lopulta taksin takapenkille, kun Frederik oli kymmenvuotias. Sysimetsä kertoo kirjassa, että hänen isänsä oli naukkaillut auton takapenkillä konjakkia odottaessaan kapakoiden aukeamista. 

– Kun kysyin äidiltä, miksi isä kuoli, hän vastasi lakonisesti, ettei isän sydän kestänyt viiden promillen humalaa, Sysimetsä toteaa kirjassa. 

Sysimetsä kertoo MTV Uutisten haastattelussa siitä, kuinka ei ole koskaan itkenyt isänsä kuolemaa.

– Hän ei ollut minulle isä, ei sellainen, jota voi rakastaa. Sain selkään joka toinen päivä. Koita sellaista isää rakastaa, joka ei halannut ja antanut rakkautta. Oma poikani halaa minua joka päivä, Frederik toteaa MTV Uutisten haastattelussa. 

Onko Frederik tuntenut myöhemmin katkeruutta kokemuksistaan aikuisiällä? Entä miten tapahtumat ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä? Myös eräs asia saa machomiehen herkistymään haastattelun aikana. Katso haastattelu videolta!


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja