Ford keksi tavattoman nokkelan keinon vannevarkauksien estämiseksi – nämä lukkopultit voivat hyödyntää jopa ääntäsi

Lapset keksivät nerokkaan tavan tuulilasin putsaamiseksi 1:33
Lapset keksivät nerokkaan tavan likaisen tuulilasin puhdistamiseksi.

Lukkopultit eivät ole itsessään mikään uusi keksintö, mutta Euroopan Ford haluaa tehdä niistä vieläkin tehokkaampia vannevarkauksien estäjiä hyödyntämällä ruostumatonta terästä sekä 3D-tulostusta.

Yksi ikävimmistä näyistä, jonka voi kohdata palatessaan pysäköidylle autolleen, on huomata sen makaavan tiiliskivien päällä ilman renkaita ja vanteita.

Ford haluaa kantaa kortensa kekoon, jotta edes sen asiakkaat voisivat joskus tulevaisuudessa välttyä moisilta järkytyksiltä.

Lukkopulteissa voidaan hyödyntää jopa ääntäsi

Yhtiön Euroopan-jaosto tiedotti aiemmin tällä viikolla, että se on kehittänyt oikeasti uniikit lukkopultit, joiden avaamisen ei pitäisi onnistua noin vain – mikä toki on idea tavallisissakin lukkopulteissa.

Ruostumattomasta teräksestä 3D-tulostettaviin lukkopultteihin voidaan muotoilla auton omistajan haluama symboli, joten pultteja ei voi näin ollen avata kuin vastaavalla symbolilla varustetulla avaimella.

Mikäli omistaja haluaa lukkopulteistaan vieläkin yksilöllisemmät, voidaan pulttien ja avaimen kuvio tehdä vaikka autonomistajan ääninäytteen pohjalta sorvatulla aaltokuviolla.

Ford ei ole kertonut kustomoitujen lukkopulttien hintaa, mutta ei toisaalta sitäkään, että ovatko ne oikeasti tulossa markkinoille. Yhtiön edustaja kertoi The Drive -autojulkaisulle, että kyse on vielä tässä vaiheessa konseptista.

Katso alta video Fordin 3D-tulostetuista lukkopulteista.

Lähde: Ford, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat