Floyd Mayweather tarjoutui maksamaan George Floydille neljät hautajaiset

3:09
CNN: Tästä videosta kaikki lähti – George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi.

Nyrkkeilylegenda Floyd Mayweather on tarjoutunut maksamaan poliisin väkivaltaisen pidätyksen seurauksena kuolleen George Floydin, 46, hautajaiskustannukset. Tuoreen ruumiinavausraportin mukaan Floydin kuolinsyyksi on vahvistunut tukehtuminen ja hapenpuute aivoissa.

Floydin kuolema on nostattanut Yhdysvalloissa mielenosoitusten aallon, ja osa mielenosoituksista on äitynyt väkivaltaisiksi mellakoiksi. Ihmiset ovat osoittaneet mieltä erityisesti tummaihoisiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa ja yhteiskunnan rakenteisiin pesiytynyttä rasismia vastaan.

Lukuisat urheilutähdet koripallolegenda Michael Jordanista F1-mestari Lewis Hamiltoniin ja muihin F1-tähtiin ovat osoittaneet tukensa taistelulle entistä tasa-arvoisemman tulevaisuuden puolesta.

Nyt nyrkkeilijäsuuruus Mayweather on ilmaissut Floydin omaisille olevansa valmis maksamaan tulevat hautajaiskulut – eikä ainoastaan yhdestä tilaisuudesta vaan neljästä.

Floyd haudataan 9. kesäkuuta Houstonissa.

– Koen tärkeäksi jakaa tämän tiedon, koska Floydin sanoilla on maailmanlaajuista painoarvoa ja ne täytyy tulla kuulluiksi, erityisesti näin vaikeina aikoina, TMT Musicin toimitusjohtaja Anzel Jennings sanoo Hollywood Unlockille.

Mayweather Promotionsin toimitusjohtaja Leonard Ellerbe puolestaan vahvistaa ESPN:lle, että Floydin omaiset ovat hyväksyneet nyrkkeilymestarin tarjouksen. Ellerben mukaan Mayweather ei halua kommentoida asiaa julkisesti.

Mayweather on toiminut vastaavalla tavalla aiemminkin. Hän maksoi vuonna 2011 ex-nyrkkeilijä Genaro Hernandezin hautajaiskulut, kun tämä oli kuollut syöpään vain 45-vuotiaana. Mayweather voitti ensimmäisen MM-tittelinsä juuri Hernandezia vastaan vuonna 1998.

Mayweather, 43, otteli ammattilaisena kaikkiaan 50 ottelua ja voitti ne kaikki. Hän tienasi urallaan jopa yli miljardi dollaria.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja