Satojen miljoonien riita! Nyrkkeilyhistorian rahakkaimmasta sopimuksesta oikeusjuttu

Yksi ammattilaisnyrkkeilyn kirkkaimmista tähdistä, meksikolainen Saul "Canelo" Alvarez on tehnyt kanteen huippurahakkaan sopimuksensa vastapuolista. 

The Athletic uutisoi, että Alvarez on tehnyt kanteen promoottorinsa Oscar De La Hoyan, Golden Boy -promootion ja suoratoistopalvelu DAZN:n toimista liittovaltion oikeuteen Los Angelesissa. 

Alvarez, 30, allekirjoitti 10 ottelun ja kaikkiaan 350 miljoonan dollarin (noin 297 miljoonan euron) arvoisen sopimuksen DAZN:n kanssa lokakuussa 2018. Kyseessä on nyrkkeilyhistorian rahakkain monta ottelua sisältävä sopimus. 

Nyt osapuolet ovat ajautuneet umpikujaan sopimuksen kolmannen matsin yksityiskohdista. Alvarez vaatii hänelle sopimuksessa luvattua 35 miljoonaa dollaria. 

– Olen maailman paras nyrkkeilijä kaikki painoluokat huomioiden. En pelkää ketään vastustajaa, enkä aio antaa promootioni ja lähetysorganisaationi tekemien virheiden estää minua astumasta kehään. Tein kanteen, jotta pääsen takaisin kehään antamaan faneilleni heidän ansaitsemansa show'n, Alvarez kommentoi The Athleticille. 

DAZN:n näkemyksen mukaan Alvarez ei ole pystynyt löytämään itselleen huipputason vastustajaa, mikä on yksi sopimuksen ehdoista. The Athleticin mukaan DAZN:n on tarjonnut tästä syystä kolmannesta ottelusta Alvarezille noin puolet pienempää palkkapussia. Alvarez kieltäytyi ja on painostanut Golden Boy -promootiota etsimään uuden lähetyskumppanin. 

Alvarezin mukaan Golden Boy ei ole pystynyt tähän, joten hän sisällytti myös promootionsa kanteeseen. Alvarez haluaa nyt päättää yhteistyön Golden Boyn sekä DAZN:n kanssa ja hakee peräti 280 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja