Lewis Hamilton raivoissaan F1-tähdille USA:n mellakoista: "Näen teidät, jotka pysytte hiljaa"

MTV seuraa protesteja New Yorkissa:"Suurin osa protestoijista halusi rauhallisen mielenosoituksen" 2:19
Katso MTV:n kirjeenvaihtajan Mari Karppisen raportti New Yorkista videolta!

Formula ykkösten kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on raivoissaan F1-väen täydellisestä hiljaisuudesta Yhdysvalloissa poliisin käyttämiä voimatoimia kohtaan.

Hamilton otti Instagramissa kantaa parhaillaan eri puolilla maata käynnissä oleviin mielenosoituksiin, jotka tummaihoisen George Floydin kuolema pidätyksen yhteydessä laukaisi.

Brittikuski on aiemmin tuntenut olonsa erilaiseksi lähes täysin valkoisten miehittämässä sarjassa.

– Näen teidät, jotka pysytte hiljaa. Jotkut teistä ovat suurimpia tähtiä, mutta silti pysytte hiljaa tämän epäoikeudellisuuden keskellä, Hamilton huomauttaa.

– Ei merkkiäkään keneltäkään minun alallani, joka on tietysti valkoisten dominoima urheilulaji. Olen yksi harvoista värillisistä siellä, ja silti seison tässä yksinäni, hän toteaa pettyneenä.

– Olisin kuvitellut, että tähän mennessä olisitte huomanneet, miksi tätä tapahtuu, ja sanoisitte jotain, muttette pysty seisomaan rinnallamme. Tietäkää kuitenkin, että tiedän, keitä te olette, ja minä näen teidät, Hamilton uhoaa.

Myöhemmin Hamilton otti uudelleen kantaa kaupunkien kaduilla velloviin mellakoihin.

– En seiso niiden takana, jotka riehuvat ja polttavat rakennuksia, vaan niiden, jotka protestoivat rauhallisesti. Rauhaa ei tule ennen kuin niin sanotut johtajamme tekevät muutoksen.

F1-kuskeista Daniel Ricciardo, Lando Norris ja Nicholas Latifi ovat ottaneet kantaa asian puolesta. Ricciardo piti tilannetta häpeällisenä.

– Rasismi on myrkyllistä, eikä sitä pidä hoitaa väkivallalla tai hiljaisuudella, vaan yksimielisyydellä ja toiminnalla, Ricciardo kirjoitti niin ikään Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat