F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton raivostui kilpakumppaneilleen, ryöpytys rohkaisi joukon F1-tähtiä avaamaan suunsa: "Se, mitä tapahtuu, on häpeällistä"

Lewis Hamilton julkaisi sunnuntaina kovasanaista tekstiä, joka oli kohdistettu muille F1-kuljettajille ja ylipäätään moottoriurheilijoille. Kuusinkertaisen maailmanmestarin sanat näkyvät menneen perille.

Hamilton oli äärimmäisen tuohtunut ja turhautunut siitä, ettei kukaan hänen lisäkseen ollut ottanut kantaa Yhdysvalloissa viimeisen viikon aikana kuohuttaneisiin tapauksiin poliisien tarpeettomasta väkivallasta tummaihoisia ihmisiä kohtaan.

Maassa on puhjennut useita levottomuuksia ja mellakoita, jotka alkoivat mielenosoituksina poliisin toimintaa kohtaan. Minneapolisista levisi viikko sitten maailmalle video, jossa vaaleaihoinen poliisi piti pidätystilanteessa polveaan tummaihoisen miehen, George Floydin, niskan päällä tarpeettoman rajusti ja pitkään. Floyd menetti tajuntansa ja kuoli myöhemmin.

Hamiltonin kommentit saivat nopeasti vastakaikua, sillä maanantai-iltapäivään mennessä useat F1-kuljettajat ovat tuominneet kaikenlaisen epätasa-arvon, rasismin ja väkivallan.

– Ollakseni täysin rehellinen koin sen sopimattomaksi ja epämiellyttäväksi, että jakaisin ajatuksiani sosiaalisessa mediassa. Tästä johtuen en ole kommentoinut asiaa aiemmin. Ja olin täysin väärässä. Minun on yhä vaikeaa löytää sanoja kuvaillakseni videoilla näkemääni julmuutta. Rasismiin täytyy puuttua teoin, ei hiljaisuudella. Osallistukaa aktiivisesti ja rohkaiskaa muita levittämään tietoisuutta. On meidän vastuullamme puhua epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Älkää olko hiljaa, Ferrarin Charles Leclerc kirjoittaa Twitterissä.

– Viime päivien uutiset ovat saaneet minut surulliseksi. Se, mitä tapahtui George Floydille ja mitä tapahtuu edelleen tämän päivän yhteiskunnassa, on häpeällistä. Nyt, enemmän kuin koskaan ennen, meidän täytyy seistä yhdessä rintamassa. Rasismi on myrkkyä, ja siihen täytyy puuttua – ei väkivallalla tai hiljaisuudella vaan yhtenäisyydellä ja toiminnalla. Meidän täytyy astua esiin ja olla ME. Ollaan parempia ihmisiä. Nyt on vuosi 2020, hyvänen aika! Renault-kuljettaja Daniel Ricciardo kirjoittaa Instagramissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

– Minulla on faneja ja seuraajia. Tukea ja rakkautta. Ja minulla on valtaa johtaa ja inspiroida niin monia. Toimimme sen puolesta, mikä on oikein. Tällä kertaa pyydän teitä tekemään jotakin ja toimimaan, McLaren-kuljettaja Lando Norris kirjoitti Twitterissä ja jakoi linkin, jonka kautta ihmiset voivat lahjoittaa tai avustaa Floydin kuoleman jälkeen vahvasti esillä ollutta Black Lives Matter -liikettä.

– Ongelmat, joita kohtaamme vuonna 2020, saavat miettimään, olemmeko palanneet ajassa taaksepäin riippumatta esi-isiemme kärsimyksistä ja kyyneleistä. Se, mitä nyt tapahtuu, on hullua. Meissä kaikissa virtaa samaa verta. Tuomitsen kaikenlaisen rasismin ja epäoikeudenmukaisuuden, Norrisin tallikaveri Carlos Sainz kirjoittaa Twitterissä.

– Tämän täytyy loppua, Williams-kuljettaja Nicholas Latifi kirjoittaa Twitterissä jakamansa George Floydia esittämän kuvan yhteydessä.

– Meillä kaikilla on ääni, jotta voimme puhua sen puolesta, mikä on oikein. Tähän asti en tiennyt, miten käyttäisin omaani tässä tilanteessa. Toistaakseni Charles Leclercin sanoja koin sopimattomaksi jakaa omia ajatuksia näistä julmuuksista. Minun on vaikea ymmärtää, mitä näen uutisissa ja sosiaalisessa mediassa. En löydä sanoja kuvaillakseni, miltä ne minusta tuntuvat. Mutta vaikka puhuminen olisi miten vaikeaa, hiljaisuudella ei saavuteta mitään. Tarvitsemme rauhaa ja tasa-arvoa enemmän kuin koskaan. On aika seistä yhdessä ja hävittää rasismi lopullisesti. Olemme kaikki vastuussa, Latifin tallikaveri George Russell kirjoittaa Twitterissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja