Floridan ruoriin hypännyt menestysluotsi odottaa Aleksander Barkovista joukkueensa ykkösveturia – "Hänen on päästävä pelaamaan merkityksellisiä pelejä"

Florida Panthersin päävalmentajana aloittava Joel Quenneville odottaa Aleksander Barkovin olevan ensi kaudella joukkueen johtohahmoja.

Quenneville sai kenkää Chicago Blackhawksin peräsimestä kesken viime kauden. Päävalmentajaurallaan kolmesti Stanley Cupin mestaruutta juhlinut menestysluotsi solmi kauden päätteeksi sopimuksen Floridan kanssa.

Floridan kapteenina toimii suomalaistähti Aleksander Barkov, joka takoi päättyneellä kaudella 96 tehopistettä. Esimerkillinen hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut hilaamaan joukkuettaan NHL:n pudotuspeleihin. Quenneville valmensi Chicagossa myös toista omistautunutta kapteenia Jonathan Toewsia, joka on monella tapaa samanlainen kuin Barkovkin.

– Molemmat ovat erittäin kilpailuhenkisiä ja keskittyneitä. Kaikessa on kyse jääkiekosta ja siitä, kuinka he voisivat olla niin hyviä kuin mahdollista ja tehdä heitä ympäröivistä pelaajista parempia. He johtavat esimerkillä, Quenneville vertaa Toewsia ja Barkovia Sportsnetin 31 Thoughts -podcastissa.

Kuusi kautta NHL:ssä pelannut Barkov on pelannut pudotuspeleissä vain kuusi ottelua. Florida on jäänyt nyt kolmena vuonna perättäin ilman pudotuspelipaikkaa. Quennevillen mukaan seuralla on ensi kaudella vain yksi tavoite.

– Kyse on voittamisesta. Barkovin on päästävä pudotuspeleihin pelaamaan merkityksellisiä pelejä. Odotamme, että hän vetää muita pelaajia mukanaan. Hän ei ole yhtä äänekäs kuin Jonathan, mutta johtajan on tärkeää olla vain oma itsensä, Quenneville painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat