Mainos

Finnfellow-aluksen karilleajon syynä tekninen vika

Tekninen vika on varmistumassa Finnfellow-rahtialuksen karilleajon syyksi.

Laivan omistavan FG-Shipping -varustamon mukaan laivan kompassiin tuli todennäköisesti vika, joka aiheutti haverin. Puhalluskokeet osoittivat, ettei kukaan komentosillalla olleista miehistön jäsenistä ollut nauttinut alkoholia. Onnettumuustutkintakeskus alkanee selvittää haverin syitä.

Ensimmäinen hinaaja saapui alkuillasta arvioimaan Finnfellowin luo arvioimaan vahinkojen suuruutta. Varsinainen irrotustyö aloitetaan todennäköisesti huomenna kun tilanne on saatu arvioitua. FG-Shippingin turvallisuuspäällikön Jan-Eric Dahlbergin mukaan aluksen saaminen pois karilta voi kestää useita päiviä.

FinnFellow ajautui sivuun väylältä ja jäi kiinni tukevasti ja rannan myötäisesti Ahvenanmaalla Föglön saaren pohjoisosassa, Överön lauttarannassa, noin puoli kolme viime yönä. Alus oli matkalla Kapellskäristä Naantaliin ja sillä oli lastina rekkoja, noin 90 kuutiota raskasta polttoöljyä sekä 50 kuutiota dieselpolttoainetta.

Merivartioiston mukaan minkäänlaista ympäristökatastrofin vaaraa ei kuitenkaan ole sillä alus sai repeämän vain veden täyttämiin pohjatankeihinsa. Matkustajatkaan eivät olleet karilleajossa vaarassa, sillä uppoamisriskiä ei päässyt syntymään. Aluksen kaikki 58 matkustajaa evakuoitiin päivällä, mutta 19 miehistön jäsentä jäi laivaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.