Mainos

Finnavitec havittelee Hawkien huoltoa ulkomailla

Patria Finavitec ryhtyy kilpailemaan ulkomaisten Hawk-harjoitushävittäjien huoltotöistä. Finavitec huoltaa edelleen Suomen ilmavoimien harjoitushävittäjät, mutta nyt se pyrkii maailmanlaajuisille markkinoille.

British Aerospace ja Finavitec ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, joka mahdollistaa yhtiöiden yhteistyön sotilaslentokoneiden huolto- ja tukitoiminnassa. Sopimus solmittiin kuluvalla viikolla Farnborough'n ilmailunäyttelyssä Englannissa.

Kuoreveteläinen Finavitec on koonnut ja huoltanut suomalaiset Hawkit. Yhteistyö British Aerospacen kanssa on jatkunut 20 vuotta. Finavitecin markkinointijohtaja Jukka Holkeri kertoo, että Hawkeja on myyty pariinkymmeneen maahan. Osa maista on luonut omat huoltojärjestelmänsä, mutta osa ostaa huoltopalveluja kansainvälisiltä markkinoilta. Holkerin mukaan sopimus antaa Finavitecille mahdollisuuden tarjota palvelujaan näille maille sekä alihankintatöitä British Aerospacelle. Hawkeja tai niiden osia voidaan tuoda huoltoon Suomeen tai suomalaiset ammattilaiset voivat käydä tekemässä huollot ulkomailla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.