Mainos

Finnairin toimitusjohtajan haukut tyrmätään - tiedottaminen kuuluu nykypäivään

Poliisin tyrmää Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen kritiikin, jonka mukaan poliisi on tarpeettomasti kommentoinut esitutkintaa Finnairin ja Ilmarisen välisistä asuntokaupoista

Helsingin poliisin tutkinnanjohtaja Ilkka Koskimäen mukaan esitutkinnasta tiedottaminen ja kertominen julkisuudessa kuuluu nykypäivän yhteiskuntaan.

– Enemmän meille tulee kritiikkiä, kun emme kerro tarpeeksi asioita julkisuudessa. Kyllä se kuuluu nykypäivän yhteiskuntaan, että poliisi kertoo esitutkinnan edistymisestä. Poliisi kertoo mitä voi, Koskimäki sanoo.

Vehviläinen toteaa loppulausunnossaan muun muassa, että poliisilla ei ole ollut mitään perusteltua syytä aloittaa asiassa esitutkintaa. Vielä vähemmän poliisilla on ollut syytä suorittaa tätä esitutkintaa kommentoimalla sitä toistuvasti julkisesti. Tämä todetaan Vehviläisen asianajajineen laatimassa loppulausunnossa.

Tutkintakynnys ylittyi

Tutkinnanjohtaja Ilkka Koskimäki Helsingin poliisista luonnehti julkisuudessa aiemmin tänä keväänä Vehviläisen asuntokauppoja Ilmarisen kanssa "kummallisiksi ja poikkeuksellisiksi". Vehviläisen mukaan Koskimäen lausuma on virheellinen, ja kertoo poliisin selkeästä negatiivisesta ennakkoasenteesta häntä kohtaan.

– Nimenomaan sanat kummallinen ja poikkeuksellinen kuvaavat syytä, miksi aloitimme esitutkinnan alun perin. Jos kauppa on tavanomainen, niin ei tutkintakynnys edes ylittyisi, Koskimäki toteaa.

Koskimäen mukaan Vehviläisen antama kritiikki ei ole yleistä.

– Yleistä tämä ei ole, mutta tavanomaista toisaalta ehkä juuri talousjutuissa.

Ilkka Koskimäki onkin tyytyväinen, että vuonna 2014 esitutkintalaki uudistuu. Parin vuoden kuluttua poliisi kertoo asioita entistä herkemmin julkisuuteen, kun siihen on perusteita. Koskimäki muistuttaa kuitenkin, että poliisi pyrkii myös silloin tiedottamaan niin, että ketään ei aiheettomasti saateta epäilyksenalaiseksi.

– Poliisilla on velvollisuus kertoa jo nyt tiettyjä asioita esitutkintavaiheessa. Etenkin kun puhutaan yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske teki eilen syyttämättäjättämispäätöksen Vehviläistä koskevassa asuntokauppajutussa. Vehviläinen myi vuosi sitten tammikuussa asuntonsa eläkeyhtiö Ilmariselle 1,8 miljoonalla eurolla.

Ilmarinen vuokrasi asunnon edelleen Finnairille Vehviläisen työsuhdeasunnoksi. Samaan aikaan Finnair ja Ilmarinen sopivat Ilmarisen tulemisesta mukaan Finnairin perustamaan Nordic Global Air Linesiin. Poliisi epäili, että Vehviläinen suosi Ilmarista asiassa asuntojärjestelyjen vuoksi.

Ketään vastaan ei nosteta tapauksen johdosta syytettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.