Mainos

Finnairin toimitusjohtaja: Olen järkyttynyt

Finnairin väistyvä toimitusjohtaja Jukka Hienonen arvostelee kovin sanoin lentäjien palkkoja ja työehtoja. Hienonen pitää lentäjälakkoa järjettömänä tilanteessa, jossa lentoliikenne käy selviytymiskamppailua.

- Finnairin pilottien, kuten kaikkien työntekijäryhmien muillakin aloilla on sopeuduttava tähän markkinapaineeseen, eihän siihen ole mitään muuta lääkettä, Hienonen tuhahtaa.

Toimitusjohtaja pahoittelee lentäjälakon aiheuttamia ongelmia matkustajille. Anteeksipyyntö lähtee yli 30 000 matkustajalle, joiden lennot Finnair on joutunut jo perumaan. Finnair peruu myös huomiset reittilennot. Lomalennot yhtiö pyrkii lentämään normaalisti.

- Kyllä tämä on Finnairin asiakkaille surullinen päivä. Olen järkyttynyt tästä, Hienonen sanoo.

Riitaa on lentäjien palkoista ja työehdoista. Finnairin mukaan yhtiön lentäjien keskipalkka on yli kaksi kertaa suurempi kuin esimerkiksi Finncommissa. Tänään Finncomm aloitti lennot Vilnaan Finnairilta vuokratulla koneella ja lentäjät pelkäävät, että tämä yleistyy.

- Kyllä kyse on siitä, että kuka viime kädessä määrää yhtiön koneista. Meillä on tällä hetkellä kentällä kahdeksan käyttämätöntä konetta, joista kaksi on vuokrattu kotimaiselle toiselle kotimaiselle yhtiölle. Tämän vuoksi pilottikunta lakkoilee, ja se on meille tietysti yllätys, että tämä on heille niin iso periaatteellinen asia, sanoo Hienonen.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen raportti

Katso Pekko Ylösen juttu

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Katso Tarja Hakulisen raportti

Katso Hannu Alstan raportti Oulunsalosta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.