Mainos

Finnairin lentäjät uhkaavat ylityökiellolla

Finnairin lentäjät tavoittelevat muun muassa parannuksia työ- ja lepoaikamääräyksiin. Työnantajapuoli puolestaan pitäisi määräykset ennallaan.

Lentoyhtiö Finnairin lentäjät uhkaavat lopettaa ylitöiden tekemisen vauhdittaakseen neuvotteluja uusista työehdoista. Ylityökielto tulisi voimaan maanantaina 25. huhtikuuta.

Lentäjiä edustava Suomen liikennelentäjäliitto jätti ennakkovaroituksen ylityökiellosta tänään. Kielto ei koskisi lomalentoliikennettä.

Puheenjohtaja Panu Mäen mukaan lentäjät tavoittelevat neuvotteluissa ennen muuta parannuksia työ- ja lepoaikamääräyksiin ja työnantajalle velvoitetta neuvotella mahdollisista työtehtävien ulkoistamisista lentäjien kanssa.

Työnantajapuoli pitäisi työ- ja lepoajat ennallaan.

- Työn suojaaminen ulkoistamiselta taas ei edes kuulu työehtoneuvotteluissa sovittaviin asioihin, kertoi Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Peter Forsström.

Hänen laskujensa mukaan lentäjien vaatimukset ylittävät tulosopimuksen tason moninkertaisesti.

- Vaatimukset ovat niin taivaissa, että pitäisi päästä lähemmäs kiitorataa.

Neuvottelujen jatkosta ei ole toistaiseksi sovittu. Molempien osapuolten arvio on, että seuraavaksi sopua haetaan valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen tuella.

Sopimus määrittelee noin 600 lentäjän työehdot. Edellinen sopimus umpeutui jo tammikuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.