Mainos

Finnair vuokraa uuden MD-11 -koneen

Finnair on päättänyt hankkia kaukolentojen laivastoonsa viidennen MD-11 -lentokoneen. Neuvottelut viimeisimmän matkustajakäyttöön rakennetun MD-11-laajarunkokoneen vuokraamisesta ovat käynnissä Boeing Capital Services Corporationin kanssa. Vuonna 1998 valmistuneen koneen on määrä liittyä Finnairin laivastoon alkuvuodesta 2003.

Talvikuukausina viidettä laajarunkokonetta käytetään korvaamaan nykyisten neljän muun MD-11-koneen huoltojen aiheuttamat seisokit. Kesäkuun 2003 alusta uutta konetta käytetään Finnairin Aasian-lennoilla, sillä yhtiö aikoo lisätä vuorojaan Japaniin ja muihin Finnairin Kaukoidän kohteisiin.

Matkustajamäärä Finnairin Aasian-reiteillä kasvoi viime vuonna 17 prosenttia ja tämän vuoden alkupuoliskolla 40 prosenttia. Aasian-reittien matkustajista on valtaosa aasialaisia. Lisääntyvä Aasian liikenne kasvattaa myös Euroopan-reittien matkustajamääriä.

Finnairilla on tällä hetkellä kaksi viikoittaista vuoroa Tokioon. Syyskuun alussa Pekingin-viikkovuoroja lisätään neljästä viiteen.

Finnair oli maailman ensimmäinen MD-11-lentokonetta käyttävä lentoyhtiö, kun konetyypin valmistus aloitettiin 1990. Finnairilla on käytössään myös ensimmäinen MD-11-konetyypin simulaattori lentäjien koulutusta varten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.