Mainos

Finnair USA-työlupajupakasta: Emme ole heidän työnantajansa

20:38

Finnair ei halua toistaiseksi kommentoida tarkemmin tietoja, joiden mukaan yhtiön rekrytoimat yhdysvaltalaiset matkustamohenkilökunnan jäsenet eivät olisi saaneet työlupaa Suomesta.

MTV3:n Uutisten saamien tietojen mukaan Työ- ja elinkeinotoimisto tyrmäsi eilen työntekijöiden hakemat työskentelyluvat.

Rekrytointiprosessi oli edennyt jo niin pitkälle, että Finnair ehti tehdä työvuorolistat amerikkalaisille. Ensimmäiset työpäivät on merkitty huomiselle, marraskuun ensimmäiselle päivälle.

Finnairin viestinnästä ei haluttu ottaa kantaa suoraan asiaan, mutta avattiin asian taustoja.

– Finnairilla on Adeccon kanssa sopimus paikallisen matkustamohenkilökunnan käyttämisestä New Yorkin reitillä. Amerikkalaisten työnantaja on Adecco Yhdysvallat, ei siis Finnair. Toimintamalli on sama kuin Aasian reittilennoillamme eli osa matkustamomiehistöstä, keskimäärin noin 3 henkilöä per lento, olisi paikallisia. Valtaosa matkustamohenkilökunnasta näilläkin reiteillä olisi siis suomalaista, viestintäpäällikkö Elina Ämmälä sanoo.

Yhtiön mukaan tehty työsopimus on voimassaolevan työehtosopimuksen mukainen, ja suunnitelmista on kerrottu henkilöstölle 2012 matkustamohenkilökunnan yhteistoimintaneuvotteluissa.

Finnair odottaa nyt maahanmuuttovirasto Migrin päätöstä. Migri tekee päätöksensä kuultuaan ensin työ- ja elinkeinotoimistoa.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan Työ- ja elinkeinotoimiston kumosi luvat, koska vastaavaa osaamista ja ammattitaitoa löytyy Suomestakin, eikä rekrytoinnille nähdä perustetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.