Mainos

Finnair perunut jo lähes 20 lentoa

Finnair on perunut tältä päivältä lähes 20 lentoa aamulla alkaneen ilmailualan lakon vuoksi. Kotimaan lennoista on peruttu lähinnä meno-paluulentoja Helsingin ja Oulun, Joensuun, Kuusamon ja Kajaanin välisillä reiteillä. Ulkomaanlennoista peruutettujen listalla on Stuttgartin, Geneven, Tukholman ja Budapestin lentoja.

Lakkoon meni aamuviideltä kenttien maapalveluista vastaava tekninen henkilöstö. Lentoliikennettä estää lähinnä lentokoneiden huolto-, korjaus- ja tarkistustöiden pysähtyminen.

Finnairin tiedottajan Inka Ikosen mukaan yhtiö on pyrkinyt peruuttamaan lähinnä kotimaan lentoja sen vuoksi, että niiden tilalle on helpompi järjestää vaihtoehtoinen kuljetus.

Lakko hankaloittaa myös Blue1:n ja Finncommin lentoja, mutta todennäköisesti vasta huomenna ja ylihuomenna. Blue1:n tiedottajan Jari Suvannon mukaan yhtiön lennot kulkevat näillä näkymin tänään normaalisti. Myös Finncommista kerrotaan, että heidän lentonsa kulkevat tänään normaaliin tapaan.

Air Finlandin lentoihin lakko ei vaikuta. Myös ulkomaiset lentoyhtiöt toimivat normaalisti.

Huomenna peruutuksia on enemmän, ja siitä lähtien lentämättä jää huomattavasti suurempi määrä vuoroja. Tilannetta kannattaa seurata yhtiöiden verkkosivuilta.

Finnair on luvannut korvata matkustajille peruutetut lennot.

Lakko voi laajentua

Ilmailualan Unioni IAU ja lentoyhtiöitä edustava Palvelualojen toimialaliitto hylkäsivät eilen illalla valtakunnansovittelija Esa Lonkan jättämän sovintoesityksen. Uusista neuvotteluista ei ole sovittu.

IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari on pitänyt mahdollisena, että jos sopua ei synny, työtaistelut laajenevat koskemaan myös muuta kenttähenkilökuntaa.

Nyt lakon piirissä on noin 900 IAU: jäsentä. He työskentelevät 13 yrityksessä.

Neuvottelut alan uudesta työehtosopimuksesta ovat jumiutuneet kiistoihin muun muassa työajoista, irtisanomissuojasta sekä alihankinta- ja vuokratyövoimasta.

(MTV3 - STT)

Katso Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaaren kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.