Finnair hankkii lisää Airbus-koneita

Finnair hankkii Euroopan liikenteeseensä kuusi uutta Airbus-konetta. Pääjohtaja Keijo Suila allekirjoitti tilaussopimuksen tänään Farnboroughin kansainvälisessä ilmailunäyttelyssä Englannissa.

Airbus A319


Yhtiö on tilannut kaksi 126-paikkaista A319-konetta ja neljä 150-paikkaista A320-konetta. Ensimmäiset koneet toimitetaan Suomeen vuoden 2002 helmikuussa. Kolme vuotta sitten Finnair tilasi kaikkiaan 12 Airbus A320-koneperheen konetta ja teki tilausvarauksen 24 koneesta.

Koneista kuusi on jo toimitettu, ja kaksi saadaan syksyyn mennessä. Finnair korvaa Airbusseilla MD-80 ja DC-9 -koneensa Euroopan liikenteessä. Finnairin mukaan A320-sarjan koneet ovat olleet suosittuja suomalaisten matkustajien keskuudessa korkeatasoisen matkustusmukavuuden ja runsaiden matkustamotilojen ansiosta.

Yhtiön teknillisen johtajan Jouko Malénin mukaan koneiden moottorivalinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristönäkökohtiin. Ranskalais-amerikkalaiselta CFM Internationalilta tilatuissa moottoreissa on kaksoisvaippapolttokammio, jonka kerrotaan vähentävän tuntuvasti typpioksidien päästöjä. Malénin mukaan moottorivalinnalla pyritään myös vähentämään meluhaittoja.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat