Mainos

Finnair hankkii lisää Airbus-koneita

Finnair hankkii Euroopan liikenteeseensä kuusi uutta Airbus-konetta. Pääjohtaja Keijo Suila allekirjoitti tilaussopimuksen tänään Farnboroughin kansainvälisessä ilmailunäyttelyssä Englannissa.

Airbus A319


Yhtiö on tilannut kaksi 126-paikkaista A319-konetta ja neljä 150-paikkaista A320-konetta. Ensimmäiset koneet toimitetaan Suomeen vuoden 2002 helmikuussa. Kolme vuotta sitten Finnair tilasi kaikkiaan 12 Airbus A320-koneperheen konetta ja teki tilausvarauksen 24 koneesta.

Koneista kuusi on jo toimitettu, ja kaksi saadaan syksyyn mennessä. Finnair korvaa Airbusseilla MD-80 ja DC-9 -koneensa Euroopan liikenteessä. Finnairin mukaan A320-sarjan koneet ovat olleet suosittuja suomalaisten matkustajien keskuudessa korkeatasoisen matkustusmukavuuden ja runsaiden matkustamotilojen ansiosta.

Yhtiön teknillisen johtajan Jouko Malénin mukaan koneiden moottorivalinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristönäkökohtiin. Ranskalais-amerikkalaiselta CFM Internationalilta tilatuissa moottoreissa on kaksoisvaippapolttokammio, jonka kerrotaan vähentävän tuntuvasti typpioksidien päästöjä. Malénin mukaan moottorivalinnalla pyritään myös vähentämään meluhaittoja.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja