Mainos

Filippiineillä tuhoisa hotellipalo

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa syttyi yöllä vakava hotellipalo. Tähän mennessä tulipalossa kerrotaan kuolleen ainakin 75 ihmistä.

Ainakin 75 ihmistä on saanut surmansa varhain tänään hotellissa sattuneessa tulipalossa Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. Palomiehet kertovat, että hotellin ikkunoissa ja parvekkeilla olevat rautakalterit vaikeuttivat pahoin pelastustöitä.

-Se näytti enemmän vankilalta kuin hotellilta, totesi eräs filippiiniläinen tv-kommentaattori.

Manilassa sijaitsevassa kuusikerroksisessa Manor-hotellissa Quezonin alueella yöpyi paloyönä noin 300 ihmistä. Tulipalo huomattiin aamuneljältä paikallista aikaa.

Monien ihmisten uskotaan kuolleen tukehtumalla, kun hotellihuoneisiin levisi paksua savua. Kuolleiden henkilöllisyydestä ei ole vielä varmuutta, mutta heidän joukossaan ei tiedetä olevan ulkomaalaisia. Loukkaantuneita tulipalossa on vähintään viisikymmentä. Ainakin18 ihmistä saatiin pelastettua tulipalosta vammoitta. Tuli saatiin sammumaan kolmen tunnin sammutustöiden jälkeen.

Suurin osa hotellivieraista kuuluu uskonnolliseen ryhmään nimeltään "Jumalan lauma". Ryhmä oli tullut Manilassa järjestettyyn uskonnolliseen konferenssiin.

Poliisin arvion mukaan tulipalo sai alkunsa ylikuumentuneesta ilmastointijärjestelmästä. Palohälyttimet eivät viranomaisten mukaan toimineet. Eräs turvamies ampui pistoolilla ilmaan epätoivoisena yrityksenään herättää nukkuvat hotellivieraat.

Useat uhreista löydettiin kylpyhuoneista, joihin he olivat paenneet vilvoittamaan itseään vedellä. Vain hotellin kolmas ja neljäs kerros vaurioituivat palossa, mutta savun tukehduttamia kuolonuhreja löytyi myös ylemmistä kerroksista.

Filippiineillä on tavallista, että halvemman hintaluokan hotellien ikkunoissa on rautakalterit, joiden on määrä estää murtovarkaiden tulo. Palomiehet onnistuivat sahaamaan eräin kohdin kalterit poikki, jotta hotellivieraat pääsisivät ulos. Filippiinien televisio näytti tänään palosta uutisfilmejä, joissa kokonaiset perheet pyystävät apua hotellin kalteri-ikkunoiden takana.

Valtaosa uhreista kuuluu Yhdysvalloissa perustettuun kristilliseen herätysliikkeeseen. Liikkeen konferenssiin Manilassa osallistuu runsaasti amerikkalaisia, mutta hotellipalossa menehtyneet olivat ilmeisesti kaikki filippiiniläisiä. Palo on pahin Filippiineillä sitten vuoden 1996 maaliskuun. Silloin kuoli 160 nuorta diskopalossa, joka sekin sattui Quezonin alueella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.