FiCom tietoliikenteen ja -tekniikan äänitorveksi

Tietoliikenteen ja tietotekniikan yritykset yrittävät yksissä tuumin parantaa alansa toiminta- ja kehitysmahdollisuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tärkeä apuväline on vuoden alussa toimintansa aloittanut Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom. Nimilyhenne julkistettiin tänään Helsingissä.

Liiton toimitusjohtaja Reijo Svento myönsi yllättyneensä, että lyhenne oli vapaa. FiCom tulee yhdistyksen englanninkielisen nimen alkukirjaimista, mutta com liittyy läheisesti niin viestintään kuin nettikauppaan. Mukana liitossa on keskeisiä alan osaajia kuten keskeiset teleoperaattorit, Ericsson, Siemens ja Saunalahden Serveri, mutta suurin eli Nokia on joukosta pois. Nokian viestintäjohtaja Lauri Kivinen kertoi, että yhtiö on pidetty hyvin ajan tasalla liiton perustamiseen liittyvistä kysymyksistä. -Harkinnan jälkeen totesimme, että meillä on runsaasti erilaisia jäsenyyksiä teollisuuden etujärjestöissä. Katsottiin, että ne riittävät, hän selvitti. FiComiin kuuluvien yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna 35 miljardia markkaa, ja niiden palveluksessa oli noin 45000 työntekijää.

Ala vasta alkumetreillä

FiCom ilmoittaa toimivansa suomalaisen tietoyhteiskunnan äänitorvena. Siihen kuuluu pyrkimys vahvistaa tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan tuntemusta sekä suomalaisessa että kansainvälisessä yhteiskunta- ja talouselämässä. Yhdessä äänen odotetaan kuuluvan paremmin kuin tähän saakka. Liiton hallituksen puheenjohtaja Soneran toimitusjohtaja Aulis Salin huomautti, että tietoyhteiskunnan kehittämisessä ollaan vasta aluillaan ja sitä koskevat ratkaisut ovat erittäin tärkeitä alan yrityksille. Liiton Brysselin toimiston vetäjä Timo Lähteenmäki lisäsi, että alan lainsäädännössä virheiden välttäminen on tärkeää, koska niistä kärsivät niin yritykset kuin yhteiskunta. Hänen mukaansa kiireellisempiin edunvalvontatehtäviin kuuluvat EU:n tietoliikennelainsäädännön uudistaminen, Helsingin huippukokouksessa liikkeelle pistetty eEurope-hanke ja tekijänoikeuskysymykset. Liiton vuosibudjetti on runsaat seitsemän miljoonaa markkaa, josta noin kaksi miljoonaa menee Brysselin toimiston ylläpitoon. FiComilla on yhteistyösopimus Tietotekniikan Palveluliiton Tipalin kanssa. Svento selvitti FiComin olevan Tipalia selvemmin toimialayhdistys kuten Pankkiyhdistys rahoitusalalla.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat