FIA-pomo tyrmäsi Valtteri Bottaksen väitteet: ”Helikopterista kuvattuna aika selvä juttu”

F1-kisojen tuomaritoimintaa johtava Michael Masi kiistää Valtteri Bottaksen väitteet siitä, että Ferrari-kuski Charles Leclerc oli liikkeillään aiheuttanut Unkarin kisan pilanneet vauriot suomalaisen Mercedekseen.

Bottas väitti Unkarin GP:n jälkeen, että Leclercin sivuttaisliike hänen edessään rikkoi hänen etusiipensä. Suomalaiskuskin mukaan liike oli tarpeeton.

Bottas kertoi olleensa aluksi sitä mieltä, että oli itse syyllinen tapahtuneeseen, mutta nähtyään Ferrarin Sebastian Vettelin autosta kuvatun videon, hän tuli toisiin ajatuksiin.

– Nelosmutkassa Charles tuli oikealle puolelleni ja yhtäkkiä leikkasi ohi ja vei etusiipeni, Bottas kummasteli.

– Oli selvää, että minä olin vain menossa suoraan eteenpäin, ja hän yhtäkkiä pyyhkäisi viistoon enkä minä ehtinyt reagoimaan, Mercedes-kuski jatkoi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi ei ollut samaa mieltä osuman syyllisestä. Masi ei vienyt tapausta tuomariston tutkintaan.

– Siinä on osittain taustalla se, että kyse on ensimmäisestä kierrosta, mutta myös toinen puoli siitä on, että helikopterivideolta näkemäni mukaan Bottaksen etusiipi osui Charlesin takapyörään, Masi kommentoi Autosportille.

– Eli siinä ei ollut mitään.

Masi ei myöskään pidä Vettelin kuvakulmaa täysin oikeana tapauksen lopulliseen tulkintaan.

– Minusta onboard-kuvat vääristävät hiukan, mutta kun näet videon helikopterista, niin se on jo aika selvä, Masi jatkaa.

Bottas joutui Unkarin GP:n ykkösmutkassa paalupaikkamies Max Verstappenin ja oman tallikaverinsa Lewis Hamiltonin väliin. Hamilton alkoi haastaa Bottasta ja pystyi tekemään ohituksen tämän tekemän lukkojarrutuksen jälkeen. Pian ohi tulivat myös molemmat Ferrarit.

Bottas putosi varikkokäyntinsä takia kisan viimeiseksi ja pystyi nousemaan enää vain kahdeksannelle sijalle.

Lue myös:

    Uusimmat