”Täysin tarpeeton liike” – Valtteri Bottas näki videon startista ja sähähti kisansa pilanneen kuskin huolimatonta ajoa

Valtteri Bottas pitää Ferrarin Charles Leclercia syyllisenä hänen Unkarin F1-kisansa pilaamiseen. Mercedes-kuski osui hetkeä aiemmin yhteen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa.

Bottas putosi kisan viimeiseksi jouduttuaan palaamaan varikolle rikkoutuneen etusiiven takia. Hän pystyi sen jälkeen palaamaan enää kahdeksannelle sijalle.

Kisan lähdössä Bottas joutui ensin väistämään paalupaikkamies Max Verstappenia, sitten Hamiltonia ja lopulta myös Ferrarin Sebastian Vetteliä ja Charles Leclercia.

– Olin Verstappenin ulkopuolella, joten yritin jarruttaa myöhään. Hänkin jarrutti myöhään, joten minun piti tehdä lukkojarrutus, mikä teki kipeää renkaalle, Bottas selventää Autosportin mukaan.

Seuraavaksi Hamilton puski rinnalle seuraavissa mutkissa.

– Olimme rinta rinnan eikä hän todellakaan jättänyt minulle yhtään tilaa, joten se haittasi minua kolmosmutkan ulostulossa, ja minun piti nostaa jalkaa kaasulta.

– Nelosmutkassa Charles tuli oikealle puolelleni ja yhtäkkiä leikkasi ohi ja vei etusiipeni, Bottas kummastelee.

Aluksi Bottas piti tapausta omana syynään, mutta tuli toisiin ajatuksiin uusintakuvakulmien perusteella.

– Sitten näin Vettelin onboard-videon ja oli selvää, että minä olin vain menossa suoraan eteenpäin, ja hän yhtäkkiä pyyhkäisi viistoon enkä minä ehtinyt reagoimaan.

– Rakastan kovaa kisaamista, mutta tuo oli täysin tarpeetonta ja todella haittasi kisaani. Hän oli onnekas, ettei rikkonut rengastaan. Ei sen tuollaista pitäisi olla, Bottas kritisoi 21-vuotiasta Leclercia.

Leclerc ei sen sijaan ollut tietoinen osumasta.

– En rehellisesti sanottuna tiedä. Tunsin pienen osuman, mutten oikeasti tiennyt, mitä tapahtui. Ei hajua, en ole nähnyt sitä, Leclerc totesi.

Lue myös:

    Uusimmat