Ferrari unohti katuratojen ykkössäännön – Toni Vilander kummastelee kommentteja: ”Miten se voi yllättää?”

Ferrarin yllättäneet Monacon olosuhteet ja tiimin epäonnistunut suunnitelma katuradan aika-ajoon lähdettäessä saivat C Moren asiantuntijalta Toni Vilanderilta hämmästyneen vastaanoton.

Ferrari mokasi kotiradallaan ajaneen Charles Leclercin viikonlopun pitämällä tämän varikolla aika-ajon ensimmäisen kierrosvedon jälkeen. Toiseen ei enää ollut aikaa eikä monacolainen päässyt edes 15 parhaan joukkoon.

Leclerc kiersi Ferrarin varikkopilttuuta täysin ällistyneenä putoamisestaan. Tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi myöhemmin lehdistötilaisuudessaan, että italialaistiimin laskelmat jatkoon riittävästä ajasta osoittautuivat vääriksi.

Kommentit tuntuivat kummallisilta, sillä Ferrarilla on käytössään valtavat henkilöstöresurssit päätöstensä tueksi, mutta silti se onnistui jälleen mokaamaan taktiset ratkaisunsa. C Moren asiantuntija Toni Vilander hämmästeli tapahtunutta.

– Leclerc sanoi, että autossa oli paljon polttoainetta ja tarkoitus oli ajaa alussa useita kierroksia peräjälkeen. Sitten Ferrarin yllätti se, että rata kehittyi niin paljon. Miten se voi yllättää? Vilander kysyi.

– Aika-ajon jälkeen tuntui, että Leclerc oli ihan hämmentynyt, että mitä tapahtui ja vaati tallilta vähän jopa selvityksiä, että miten voidaan tällä tavalla sählätä.

– Sääntö numero yksi, kun menet aika-ajoon katuradalla: heti kova kierrosaika tuloslistoille. Jos tulee jotain yllättäviä tilanteita, niin silloin ollaan hyvissä asemissa. Ferrari ei pystynyt sitä tekemään, Vilander sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat