Kimi Räikkösen F1-tiimin sähellys päätyi tv-lähetykseen – erikoiselle varikkokömmähdykselle löytyi nyt selitys

Alfa Romeon ensimmäinen varikkopysähdys Espanjan F1-kisassa koki yllättävän käänteen, kun yksi Antonio Giovinazzille varatuista renkaista osoittautui tyhjäksi.

Alfa Romeo otti Giovinazzin vauhdilla sisään heti, kun AlphaTaurin Yuki Tsunodan auto oli pysähtynyt vaaralliseen paikkaan radalla.

Tiimin oli tarkoitus tehdä nopea stoppi turva-auton aikana, mutta varikkoruudussa mekaanikot huomasivat yhden kumin tyhjäksi. Pyörää kiikutettiin kiireellä takaisin pilttuuseen.

Tilanne tallentui videolle sunnuntain kisalähetyksissä. C Moren selostamossa Ossi Oikarinen oli pian oikeilla jäljillä tapahtuman taustoista.

Alfa Romeo kertoi kilpailun jälkeen, mistä kömmähdyksessä oli kysymys. Ratatoimintojen johtaja Xevi Pujolarin mukaan rengas oli kunnossa vielä ennen kisaa tehdyssä tarkastuksessa. Jossain vaiheessa renkaan venttiili on kuitenkin päässyt vaurioitumaan.

– Meillä on siitä seurantajärjestelmä. Se oli vielä kunnossa, kun kisa alkoi, mutta jossain vaiheessa tallissa jokin meni vikaan, pari kierrosta ennen varikkokäyntiä. Voimme totta kai parantaa tällä osa-alueella, ettei niin pääse käymään. Pujolar kommentoi Motorsport.comin mukaan.

Kaiken lisäksi Giovinazzin ratissa oleva näyttö alkoi oireilla, kun kisa jatkui turva-auton poistuttua radalta.

– Se (ratin näyttö) oli yhä delta-ajassa, Giovinazzi kertoo automaattisesta nopeusrajoituksesta, joka pitää kuskien ajohalut kurissa turva-auton takana.

– Olin kymmenen sekuntia perässä, kun sain vihreän lipun. Eli se oli paska kisa alusta loppuun, italialaiskuski tuskaili.

Kimi Räikkönen ajoi yhdellä pysähdyksellä maaliin 12:ntena. Giovinazzi oli 15:s, joten Alfa Romeo jatkaa edelleen ilman MM-pisteitä.

Lue myös:

    Uusimmat