Ferrarin ovi alkoi käydä: kaksi tekijää siirretty muihin tehtäviin – uusi kiinnitys Red Bullilta

MM-taistelussa kauas Mercedeksestä pudonnut Ferrari on jo aloittanut aerodynaamisen osastonsa uudelleenjärjestelyn. Ensimmäiset peliliikkeet tapahtuivat jo ennen viime viikonlopun Monacon F1-kisaviikonloppua.

Ferrarin sisäpiiristä tietoja saava Leo Turrini kirjoittaa Formula Passion -sivuston blogissaan, että aerodynamiikan osaajat Alessandro Cinelli ja Giacomo Tortora on siirretty muihin tehtäviin.

Muutokset on tehty jo ennen Monacon GP-viikonloppua, joten Charles Leclercin aika-ajon pilaaminen taktisella kömmähdyksellä ei ole vaikuttanut mitenkään asiaan.

Taustalla on Ferrarin pettymys vuoden 2019 autoon, jossa aerodynaaminen toteutus vietiin epäonnistuneesti eri suuntaan kuin Mercedeksellä.

Tallipäällikkö Mattia Binotto myönsi toukokuun puolivälin Barcelonan GP:n jälkeen, että Ferrari on mahdollisesti tehnyt virheen autonsa konseptin suunnittelussa.

Corriere della Sera -lehden mukaan Ferrari on palkannut Red Bullilta tilalle Marco Adurnon, jolle on tulossa aerodynamiikan lisäksi vastuuta myös simulaattoritoiminnasta.

Ferrarin on viime aikoina huhuttu palkkaavan myös entisen suunnittelijansa Simone Restan takaisin riveihinsä. Resta lähti Alfa Romeon tekniseksi johtajaksi vuosi sitten tapahtuneessa uudelleenjärjestelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat