F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarilta meriselitys Charles Leclercin aika-ajon kariutumiseen: ”Kutsumme tätä virheeksi – emme miksikään muuksi”

6:09
Mattia Binotton koko lauantainen lehdistötilaisuus videolla.

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan virheellinen laskelma jatkoon riittävästä ajasta ja siihen luottaminen koituivat italialaistiimin kohtaloksi Charles Leclercin pudotessa jatkosta kotikaupunkinsa Monacon F1-aika-ajoissa.

Ferrari ei lähettänyt Leclercia enää uudelleen radalle Monacon ensimmäisen aika-ajon osion lopussa. Nuorukainen yritti vielä ehdottaa tiimille uutta aikakierrosta, mutta insinöörien mukaan siihen ei ollut tarvetta.

Molemmat Ferrarit olivat jäädä avausvaiheeseen. Viime hetkellä radalle lähetetty Sebastian Vettel oli lopulta se mies, joka pudotti ilman viimeistä kierrosta jätetyn Leclercin jatkosta.

– Tämä ei ollut meille hyvä päivä. Teimme selvän virheen. Sellaiseksi me sitä kutsumme, emme miksikään muuksi, tallipäällikkö Mattia Binotto tunnusti lehdistötilaisuudessaan.

– Meille kävi virhelaskelma jatkoon riittävän ajan kanssa. Se lasketaan sen perusteella, mitä näemme radalla kaikkien kuskien sektoriajoista. Normaalisti lisäämme siihen marginaalin päälle, ja tänään laskemamme marginaali ei selvästi ollut oikea, sveitsiläispomo jatkoi.

(Juttu jatkuu videon jälkeen)

1:30
Videolla hetki, jolloin Charles Leclerc tajuaa pudonneensa jatkosta.

Charles Leclerc epäili laskelmia

Binotton mukaan laskelman epäonnistuminen johtui radan pidon yllättävän nopeasta paranemisesta. Ferrarin ohjelmistot laskivat jatkoon riittävän marginaalin väärin perustein. Toinen virhe tapahtui, kun Ferrarin kilpailunjohdossa luotettiin sokeasti näihin lukemiin.

– Ferrarilla tällaisia virheitä ei pitäisi tapahtua. Olemme tilanteessa, jossa meidän pitäisi kuroa piste-eroa kiinni ja silloin pitää ottaa riskejäkin. Meillä on ihmisiä, jotka ovat vastuussa näiden työkalujen käytöstä ja päätöksenteosta.

Binotto piti tapausta valitettavana Leclercin kannalta, mutta kiistää jyrkästi, että Ferrarilla olisi seurattu vain Sebastian Vettelin jatkoon menemistä ja unohdettu nuori kuski oman onnensa nojaan.

– Meillä on kaksi eri tiimiä – yksi kummallekin kuljettajalle. (Tietokoneen laskemat) lukemat olivat samat kummallekin.

– Charles kysyi ohjaamossaan, että pitäisikö hänen mennä radalle. Vastasimme, että ei, meillä on dataa siitä, että tämä riittää. Ei se riittänyt, Binotto kommentoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja