Ferrari-tähti tyrmää väitteet Lewis Hamiltonin supersiirtoa koskien

Charles Leclerc kertoo tienneensä Lewis Hamiltonin Ferrari-neuvotteluista ennen kuin allekirjoitti oman jatkosopimuksensa italialaistallin kanssa.

Ferrari tiedotti 25. tammikuuta solmineensa vuodesta 2019 tallia edustaneen 26-vuotiaan monacolaisen kanssa usean vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Hamiltonin siirto Leclercin rinnalle kaudeksi 2025 vahvistettiin viikkoa myöhemmin.

Lajin seuraajille kyseessä oli jättiläismäinen yllätys, Leclercille ei niinkään.

– Tällaisia sopimuksia ei tietenkään tehdä yhdessä yössä. Se vie aikaa, ja olin tietoinen hänen kanssaan käytävistä neuvotteluista, kun tein oman sopimukseni. Kyseessä ei siis ollut mikään yllätys, Leclerc sanoi tiistaina Ferrarin kaudenaloitustilaisuudessa.

Leclerc ei esittänyt omissa neuvotteluissaan minkäänlaisia lisävaatimuksia liittyen siihen, että Hamilton olisi tulossa hänen tallikaverikseen.

– Oli hyvä, että talli oli asiassa avoin, ettei käynyt niin, että olisin kuullut vasta jälkeenpäin. Mutta ei se muuttanut mitään.

Italialaislehti Corriere dello Sport uutisoi viime viikolla täysin päinvastaista kertoessaan, ettei "pettynyt ja järkyttynyt" Leclerc olisi tiennyt Hamiltonin sopimuksesta allekirjoittaessaan omaansa.

Kuusi vuotta ykkösissä ajanut Leclerc uskoo niin itsensä kuin Ferrarin hyötyvän suuresti Hamiltonin mukanaan tuomasta kokemuksesta.

– Toisaalta yhteistyö Carlosin (Sainzin) kanssa on ollut mahtavaa, ja meillä on vielä yksi yhteinen vuosi, jonka aikana voimme yrittää tehdä parasta mahdollista työtä.

– Uusi tallikaveri tarjoaa mahdollisuuden oppia erilaisia työskentelytapoja ja erilaista ajamista, varsinkin kun uusi tallikaveri on seitsenkertainen maailmanmestari.

Leclerc oli tekstiviestitse yhteydessä Hamiltoniin pian tämän sopimuksen julkistamisen jälkeen.

Neljän yhteisen vuoden jälkeen Ferrarin jättävä Sainz puolestaan kertoo olleensa tietoinen tilanteesta jo viikkoja ennen kuin Hamiltonin sopimus julkaistiin. Tämä tarjosi hänelle mahdollisuuden "valmistautua ja sulatella asiaa".

– Kaikki olivat jollain tapaa yllättyneitä siitä. Omasta puolestani sain tietää asiasta vähän muita aikaisemmin.

Lue myös:

    Uusimmat