Red Bull ja Christian Horner ovat päätymässä yllättävään ratkaisuun – Bernie Ecclestonelta kova väite kohun taustoista

F1-maailma odottaa kuumeisesti Red Bullin päätöstä tallipäällikkö Christian Hornerin väitettyä epäasiallista käytöstä koskevassa asiassa. Entinen F1-pomo, Hornerin hyvä ystävä Bernie Ecclestone korostaa Red Bull -tallipäällikön olevan syytön, kunnes toisin todistetaan.

Horneriin kohdistuvat syytökset tulivat julki viime viikon maanantaina, ja Red Bull tiedotti käynnistävänsä asiassa riippumattoman selvityksen. Horner oli perjantaina kuultavana kahdeksan tuntia kestäneessä tilaisuudessa.

Red Bullin 19 vuoden mittaista F1-projektia alusta asti vetäneen Hornerin kohdalla on puhuttu sopimattomasta, hallitsevasta ja aggressiivisesta johtamiskäyttäytymisestä.

Hänen kohtalonsa odotettiin alun perin selviävän huomiseen torstaihin mennessä, kun Red Bull järjestää oman kaudenaloitustilaisuutensa, mutta päätöstä saatetaan joutua odottamaan vielä viikkoja.

Mediaietojen mukaan Hornerin on määrä olla mukana tilaisuudessa, ja De Telegraaf kertoo hänen olleen paikalla jo tiistaina Silverstonessa, kun Max Verstappen ajoi ensimmäisen kerran uudella RB20-autolla. Hornerin osallistumista torstain tilaisuuteen voi pitää sikäli yllättävänä, että hänen läsnäolonsa tullee viemään kaiken huomion.

Hornerin hyvän ystävän Ecclestonen tiedetään olleen yhteydessä Red Bull -pomoon. Horner muun muassa toimi Ecclestonen bestmanina tämän avioiduttua vuonna 2012 kolmannen kerran.

– Red Bull on nyt huomion keskipisteenä, ja he tarvitsevat vastauksia. Minä ja Christian olemme olleet hyviä ystäviä pitkän aikaa, ja hän on syytösten kohteena. Ellei toisin todisteta, hän on syytön, Ecclestone paalutti uutistoimisto DPA:lle muun muassa Onestopstrategy-sivuston mukaan.

Ranskalaiselle AFP:lle Ecclestone sanoo uskovansa, että kohussa on kyse valtataistelusta, joka alkoi Red Bullin perustajan Dietrich Mateschitzin kuolemasta lokakuussa 2022. Hornerista on tämän myötä tullut jonkinlainen kohde.

– Dietrichin kuolema loi tyhjiön, ja monet eri tehtäviin siirtyneet ihmiset näkivät mahdollisuuden keksiä kaikenlaisia tarinoita ja loukata häntä (Horneria) valmistellakseen hänen lähtöään ja luodakseen tilaa itselleen.

– Käytännössä he haluavat syrjäyttää hänet.

Viimeisen reilun viikon aikana F1-mediassa on ollut esillä lukuisia vahvistamattomia väitteitä, joiden mukaan Red Bullin F1-talli olisi jollain tapaa jakautunut tallipäällikkö Hornerin ja neuvonantaja Helmut Markon välillä. Esimerkiksi Max Verstappenin ja hänen isänsä Jos Verstappenin on väitetty olevan vahvasti Markon leirissä.

Lue myös:

    Uusimmat