Ferrari sekoili hämmentävällä tavalla Espanjan GP:ssä – taustalla paljon isompi ongelma?

Ferrarin osalta Espanjan GP sujui varsin eriskummallisella tavalla. Tallin saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel onnistui venymään seitsemänneksi, vaikka taustalla nähtiin hämmentävä selkkaus. Yleisesti Ferrarin tilanne herättää nyt isoja kysymysmerkkejä.

Ferrarin tämän kauden auto ei ole ollut lainkaan sitä, mitä moni odotti. Italialaistalli on jumittunut joukon keskivaiheille, eikä se ole pystynyt vastaamaan muiden ”isojen”, eli Mercedeksen ja Red Bullin vauhtiin.

Espanjassa monacolaiskuljettaja Charles Leclerc keskeytti erikoisen syyn takia. Leclerc ehti avata autonsa turvavyöt ennen kuin hän sai taas autonsa käyntiin.

Sebastian Vettel puolestaan ajoi lähes 40 kierroksen vedon pehmeillä renkailla. Jälkikäteen paljastui, että Ferrari oli laittanut hänen autoonsa käytetyt pehmeän seoksen renkaat, vaikka Vettelillä olisi ollut varastossa täysin uusi setti pehmeitä renkaita.

LISÄÄ AIHEESTA:

Entisen F1-tallipäällikön Colin Kollesin mukaan Ferrarin sekoilujen taustalla on paljon isompi ongelma. Se liittyy johtoportaaseen ja Kollesin mielestä Mattia Binottoon.

Vuonna 2019 Ferrarin tallipäällikkönä aloittanut Binotto on toiminut aiemmin Ferrarin teknisellä puolella.

– Binotto on erittäin hyvä insinööri. Mutta insinööri ei vain voi olla tallipomo, Kolles sanoi Sport’s AvD Motorsport Magazinille.

– Tiedän hänet henkilökohtaisesti. Hän on kaveri, jolla on terävä numeropää, mutta hän ei hallitse tunteita.

– Insinöörit eivät ymmärrä psykologista puolta, Kolles syyttää.

Kolles oli aiemmin F1:ssä toimineiden Spykerin ja Hispanian tallipäällikkö. Kollesin mukaan Binotton yksi suurin virhe on ollut se, että miten hän on kohdellut Sebastian Vetteliä.

– Lehdistössä väitettiin, että Vettel olisi vaatinut jättipalkkaa – ei niin koskaan käynyt. Binotto vain käytti koronavirusta tekosyynä. Ja he tiedottivat Vettelin lähdöstä aivan liian aikaisin. Se tuhosi heidän kautensa kokonaan.

– Ongelmat alkoivat kuitenkin jo muutama vuosi sitten. Sebastian olisi voinut voittaa tuolloin maailmanmestaruuden, mutta hän ei saanut tallilta täyttä tukea.

– Jos talli haluaa voittaa maailmanmestaruuden, sillä pitää olla selkeä ykköskuski. Ja sen olisi pitänyt olla Vettel. Kuljettajat ovat herkkiä – he aistivat, että saavatko he täyden tuen vai eivät, Kolles kävi läpi.

Lue myös:

    Uusimmat