Sebastian Vettel antoi taas kritiikkiä Ferrarille – pahin murjaisu tuli kisan jälkeen

Sebastian Vettel oli yksi Espanjan GP:n onnistujista. Saksalaiskuljettaja veti kisan läpi yhden pysähdyksen taktiikalla. Se kannatti, sillä Vettel nousi 11. lähtöruudusta seitsemänneksi. Kilpailun aikana Vettel kävi myös kiivasta keskustelua Ferrarin varikkomuurin kanssa.

Vettel aloitti kilpailun keskikovalla rengasseoksella. Kierroksella 29 hän tuli varikolle, vaihtaen alleen pehmeimmän seoksen renkaat.

Tässä vaiheessa näytti siltä, että saksalainen ajaisi kisan läpi kahden pysähdyksen taktiikalla.

Vaan ei ajanut.

Ferrari päätti vaihtaa suunnitelmaa lennosta, mikä johti…

... varsin värikkääseen sananvaihtoon.

Ferrarin varikkomuuri ehdotti taktiikkamuutosta Vettelille siinä vaiheessa, kun saksalainen oli nostanut vauhtiaan.

Tässä vaiheessa Vettel valmistautui jo uuteen varikkopysähdykseen. Täten hän kulutti renkaita enemmän, eikä niinkään säästänyt niitä kisan loppuvaiheita varten.

– Ensin säästelin renkaita, minkä jälkeen minun käskettiin puskea. Tein niin. Sitten minulta kysyttiin, että voisinko ajaa renkailla loppuun asti. He olisivat voineet kysyä sitä kolmea kierrosta aiemmin!

– Olin jo ehtinyt kysyä muutamaan eri otteeseen, että mikä tavoitteemme on? Kuinka pitkälle aiomme mennä näillä? Kyselin sitä varten, jotta voisin pitää huolta renkaistani. Sanoin vielä heille, että voisimme yrittää ajaa loppuun saakka, Vettel kävi selkkausta läpi kisan jälkeen.

Sky Italian haastattelussa Vettel teki koko sekoilusta tyhjentävän murjaisun.

– Mielipiteelläni ei ole enää niin väliä, Vettel totesi.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kuuli Vettelin toteamuksesta saman kanavan haastattelussa. Binotto uskoo, että kommentti liittyi osaltaan siihen, että Vettel lähtee Ferrarilta tämän kauden jälkeen.

– Se on siihen liittyvää pettymyksen tunnetta.

– Ei ole enää hänen hommansa jakaa näkemyksiä meidän tulevaisuudestamme, Binotto täräytti.

Binotto kuitenkin vakuutti, että Vettelin ja tallin välit ovat kunnossa.

– Hän tekee kovasti töitä ja kaikki on hyvin. Hänen viikonloppunsa oli vahva. Hän ajoi hyvin kisassa ja hän otti askeleen eteenpäin. Uskon, että Belgiassa hän on jo paremmalla tuulella.

Lue myös:

    Uusimmat