Sebastian Vettel jyrähti F1-kohupotkuista – Red Bull -pomo hämillään: "Miten niin muka brutaalia?"

F1-jätti Red Bull teki vastaikää kuohuttavan päätöksen, kun se antoi potkut hollantilaiskuljettajalle Nyck de Vriesille. Lajin nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ihmetteli isoon ääneen ”brutaalia ratkaisua”. Nyt Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko antoi aiheeseen vastineensa.

Pitkän odotuksen jälkeen vihdoin ja viimein F1-kisakuljettajaksi päässyt De Vries, 28, ehti ajaa vain kymmenen osakilpailua Red Bullin sisartallissa AlphaTaurilla. Sen jälkeen hänelle näytettiin ovea.

F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ihmetteli ratkaisua Goodwoodin autofestivaalin yhteydessä.

– Onhan se rajua, kun koko homma pysähtyy kuin seinään, Vettel totesi, jatkaen ytimekkäästi:

– Brutaalia, Vettel kuvaili Red Bullin ja AlphaTaurin päätöstä.

– Ehkä hänen alkukautensa ei mennyt niin hyvin kuin se olisi voinut mennä. Ensinnäkin pitää huomioida se, että emme tiedä kaikkia taustoja ja toiseksi, hän on edelleen todella hyvä kuljettaja. Tunnen sympatiaa hänen suuntaansa tällaisen karun ratkaisun keskellä, Vettel jatkoi.

De Vries ei napannut pisteen pistettä alkukauden kisoista.

Red Bullin neuvonantaja ja kuljettaja-asioista päättävä Helmut Marko ei allekirjoittanut Vettelin näkemystä.

– Miten niin muka brutaalia, jos suoritukset eivät ole sillä tasolla, missä niiden pitää olla? Marko kyseli Motorsport-Total.com:n haastattelussa.

– Teimme ratkaisun, koska mitään ei tapahtunut. Hän ei pystynyt parantamaan, eikä hän täyttänyt vaatimuksia. Homma ei vain toiminut.

– Annoimme hänelle sauman. Ja pitää muistaa, että F1-kuskeja on kerrallaan vain 20. Ihan kenestä tahansa ei tule sellaista, Marko pyöritteli.

Markon mielestä de Vriesiä ei saattanut pitää enää "tulokkaana", vaikka hän ei ollut aiemmin ajanut yhtään täyttä kautta formuloissa.

De Vries voitti aiemmin muun muassa Formula E -sarjan mestaruuden.

– Hän ei ole enää mikään juniori. Hän testasi jossain vaiheessa kaikkia Mercedeksen moottoreilla varustettuja nyky-F1-autoja. Hänellä oli valmista tietotaitoa vaikka kuinka paljon, Marko kävi läpi.

De Vriesin korvaajaksi valittiin Daniel Ricciardo, joka toimi alkukaudella Red Bullin varakuljettajana. 

Lue myös:

    Uusimmat