Ferrari-pomo antoi tylyn arvionsa päättyneen F1-kauden virheistä – "Hävisimme mestaruuden jo suunnitteluvaiheessa"

F1-sarjan valmistajien MM-taulukossa toiseksi sijoittuneen Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto uskoo tallin hävinneen mestaruustaistelun jo ennen kauden alkamista.

Ennen viime viikonloppuna päättyneen F1-kauden alkua Ferraria pidettiin Mercedeksen suurimpana uhkana. Perinteikkään italialaistallin povattiin olevan jopa suorituskyvyllisesti Mercedeksen edellä, mutta viime vuodet F1-sarjaa hallinnut saksalaistalli näytti jälleen vahvuutensa.

Ferrari putosi Mercedeksen kyydistä jo alkukaudella monien erinäisten syiden vuoksi. Ferrari voitti kauden ensimmäisen kilpailunsa vasta kesätauon jälkeen Belgiassa. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan talli hävisi mestaruuden oikeastaan jo ennen kuin kausi ehti edes käynnistyä

– Luulen, että hävisimme mestaruuden jo automme suunnitteluvaiheessa, koska loppujen lopuksi emme olleet iskukykyisiä kauden alussa. Ja siihen on syynsä, Binotto lataa Racefans.netin mukaan.

– Suunnittelumme ei ollut yhtä hyvää kuin pääkilpailijoillamme, Binotto perustelee.

Ferrari lähti kauteen myös uuden haasteen edessä, kun tallipäällikkönä pitkään toiminut Maurizio Arrivabene astui syrjään ja tilalle nousi Binotto, jonka mukaan haasteita riitti myös F1-ratojen ulkopuolella.

– Kausi on ollut intensiivinen. Meillä oli paljon tekemistä, kun organisaatiomme järjestettiin uudelleen. Yritimme kuitenkin koko ajan parantaa autoamme, ja onnistuimmekin siinä kauden aikana ainakin jollain tasolla, Binotto selventää.

Lue myös:

    Uusimmat