Ferrarista tehtiin uusi huijaussyyte – ”Tämä on vaarallinen aihe F1:ssä”

Onko Ferrari kiertänyt sääntöjä? Tämä oli koko loppukauden isoin puheenaihe F1-ympyröissä.

Keskustelu voimistui, kun Red Bull pyysi kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta selvitystä siitä, onko Ferrari toiminut sääntöjen mukaan polttoainepuolella. Selvityspyyntö tehtiin Yhdysvaltain GP:n alla.

FIA on julkaissut tämän jälkeen tarkentavia direktiivejä eli ohjeistuksia, joiden jälkeen Ferrarin suorituskyky on kokenut takapakkia.

Kauden päätöskisassa Abu Dhabissa nähtiin uusi selkkaus, kun Ferrari-kuski Charles Leclerc oli pitkään hylkäysuhan alla. Ferrari oli tallin omien sanojen mukaan tankannut vahingossa liikaa bensaa monacolaisen autoon. Ilmoitetun ja todellisen bensamäärän väli oli vajaat viisi kiloa.

Ferrarille tuomittiin 50 000 euron sakot tapauksesta.

Italialaistallin selitykset eivät menneet läpi aivan kaikille.

Red Bull -kuski Max Verstappenin isä, ex-F1-kuski Jos Verstappen löi pöytään enemmän kuin vahvaa vihjailua, kun hän puhui Ferrarin bensasekoilusta Ziggo Sportin kommentaattorille Olav Molille.

– Olav, tiedät kyllä, ettei tuossa ollut kyse mistään laskuvirheestä, Verstappen heitti.

– En aio puhua tästä liikaa, koska tämä on vaarallinen aihe F1:ssä. En halua polttaa näppejäni tässä.

– Selvää on se, että sääntöjä on kiristettävä, Verstappen jatkoi.

Huijaussyyte ja huijausvihjailu ei ole suinkaan ensimmäinen, joka on esitetty Verstappenin leiristä. Aiemmin Josin poika Max aiheutti parranpärinää omalla väitteellään. Tämä osui samoihin aikoihin kun Red Bull oli jättänyt tutkintapyynnön Ferrarin toimista.

Lue myös:

    Uusimmat