Ferrari-pomolta kortit pöytään F1-huijauskohussa – "Tässä on koko salaisuus"

Kilpailijatallien syytökset Ferraria kohtaan olivat vain keinoja saada italialaistiimi pois raiteiltaan, Ferrarin Mattia Binotto väittää.

Ferrarin huippuväkevä paluu F1-sarjaan kesätauolta sai kilpailijat epäilemään sitä kielletyistä konsteista. Suorilta syytöksiltäkään ei vältytty, kun alkukaudella vaisuudesta kärsinyt Ferrari nappasi kuusi peräkkäistä paalupaikkaa ja kolme voittoa putkeen. 

Tallipomo Mattia Binotto tyrmää kaikki sääntöjenvastaiset keinot.

– Emme edelleenkään tiedä, mitä autolle tapahtui talvitestien ja kauden avauskisan välissä. Sen jälkeen löysimme askel askeleelta enemmän downforcea. Tässä on koko salaisuus, Binotto selvittää Auto Motor und Sportille

Binotto arvioi, että moottoritehossa Ferrarilla oli parhaillaan 20 hevosvoiman etu. 

– Se on merkittävä lukema. Aikani, jolloin moottorit ovat entistä enemmän samankaltaisia, 20 hevosvoimaa on iso etu. Se auttaa aika-ajoissa ja kisoissa. Olen ylpeä tästä kehitystyöstä. 

Syytösten seurauksena kansainvälinen autoliitto FIA tutki Ferrarin autoa ja tarkensi sääntöjään. Binotto näki koko touhun osana F1-sarjan valtataistelua. 

– He todennäköisesti käyttivät tilannetta hyväkseen aiheuttaakseen meille painetta. Paine häiritsee. 

– Olemme tyytyväisiä FIA:aan. Nyt erittäin monimutkaiset säännöt ovat selvempiä. Ovatko ne koskaan täysin selvät? Todennäköisesti ei, Binotto summaa. 

F1-kauden 2020 avauskisa ajetaan Australiassa 15. maaliskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat