Valitettavat tapahtumat sävyttivät Ferrarin kautta – "Tapahtui asioita, jotka eivät olleet kontrollissamme"

Ferrarin kausi ei sujunut odotusten mukaisesti. Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen mukaan tallin viime kauden ongelmat ulottuivat myös kilparatojen ulkopuolelle.

Ferrari pystyi haastamaan Mercedestä kauden aikana upeasti ja oli välillä jopa suorituskyvyssä saksalaistallia edellä. Siitäkin huolimatta kausi päättyi jälleen pettymykseen. Sebastian Vettel hölmöili omilla virheillään itsensä ulos mestaruustaistosta, eikä valmistajienkaan mestaruus matkannut Maranelloon.

Kauden aikana oli kilpailuja, joissa Ferrarin taktiikka epäonnistui pahimpiin kilpailijoihin nähden. Ferrarin kautta varjostivat myös lukuisat valitettavat tapahtumat.

– Ensin meillä oli tapaturma mekaanikkomme Francesco Cigarinin kanssa. Meidän pääjohtajamme Sergio Marchionne, joka halusi minut Ferrarille, kuoli jättäen ison aukon tiimiimme. Austin-kisan iltana menetimme yhden insinööreistämme, Arrivabene listaa La Gazzetta dello Sportille.

Päättynyt kausi ei ollut tallille helppo. Kilpa-ajon ulkopuolisilla asioilla oli vaikutusta myös koko tallin toimintaan, mikä näkyi vääjämättä myös tallin suorituksissa. Arrivabene toivoo onnen kääntyvän, kun uusi kausi ensi vuonna käynnistyy.

– Viime kaudella tapahtui monia asioita, jotka eivät olleet meidän kontrollissamme, eivätkä liittyneet mitenkään kilpa-ajoon. Toivon, että onni auttaa meitä hieman enemmän tulevalla kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat