Ferrari antamassa Charles Leclercille kovan taustatekijän: yksi johtohahmoista kisainsinööriksi?

Pitkän kokemuksen F1:n varikkomuurilta omaava Jock Clear saattaa olla tulokaskuski Charles Leclercin ensi kauden kisainsinöörinä, kun monacolaiskuski totuttelee punaiseen autoon kisakuljettajana.

Hiljattain pitkän jatkosopimuksen Ferrarin kanssa tehnyt Clear on toiminut aiemmin muun muassa Johnny Herbertin, David Coulthardin, Jacques Villeneuven ja Rubens Barrichellon kisainsinöörinä.

Lisäksi Clear on ollut voittamassa mestaruuden Brawn GP:llä vuonna 2009 ja toiminut sen jälkeen vuosia Mercedeksellä Michael Schumacherin, Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin kanssa. Ferrarin tekniseksi johtajaksi hän siirtyi vuonna 2015.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Ferrari haluaa 21-vuotiaalle Leclercille parhaan mahdollisen taustatuen, mutta Clear ei vielä suoraan vahvistanut, että hän on ryhtymässä tämän kisainsinööriksi.

– Sitä ei ole vielä päätetty, mutta minulla on vahva vaikutus hänen puolelleen pilttuuta, Clear kommentoi perjantaina Brasiliassa Autosportin mukaan.

– Onko se sitten työnimikkeeni vai ei, siitä päätämme myöhemmin, hän sanoo kisainsinöörin tittelistä.

Enemmän huomiota kuin Kimille

Leclercin tieltä väistyvä Kimi Räikkönen on tehnyt tällä kaudella yhteistyötä italialaisen Carlo Santin kanssa, kun suomalaisen monivuotinen kisainssi Dave Greenwood siirtyi vähitellen muihin tehtäviin. Sebastian Vettelin kisainsinöörinä toimii Riccardo Adami.

– Aion ehdottomasti antaa hänelle enemmän huomiotani kuin mitä olisin tehnyt Kimin ja Sebastianin kanssa tähän asti, Clear kertoo Leclercin tukemisesta.

– Minulla on paljon kokemusta nuorista kuskeista ja myös kokeneista kuskeista. Charlesin tullessa autan kaikin tavoin helpottaakseni hänen elämäänsä, vähentääkseni painetta ja varmistaakseni, että saamme Charlesista ja tiimistä parhaan irti seuraavien vuosien aikana.

Leclerc debytoi F1-sarjassa tällä kaudella Sauberin kuljettajana.

Lue myös:

    Uusimmat