Mercedes-pomolta mielenkiintoinen lausunto: Valtteri Bottaksen tieltä väistynyt kuski yhä ylhäällä nokkimisjärjestyksessä

Mercedeksen F1-talli pitää edelleen kiinni juniorikuljettajistaan, vaikka olisi päästänyt näistä jo kertaalleen irti. Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan ennen Max Verstappenia kisakuskiksi on jonottamassa kaksi tiimin omaa lupausta.

Huhut Verstappenin siirtymisestä pois Red Bullilta ovat lähteneet jälleen liikkeelle sen jälkeen, kun tallin moottorivalmistaja Honda ilmoitti vetäytymisestään F1-kauden 2021 päätteeksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Jos hollantilaistähti ei saa nykyisestä tallistaan riittävää kalustoa maailmanmestaruudesta taistelemiseen, hänelle yritetään löytää ajopaikka jostain muusta huipputiimistä – ja mitä varmimmin huippuauto löytyisi tulevaisuudessakin varmimmin Mercedekseltä.

Tallipäällikkö Toto Wolffilta kysyttiin Motorsport-Magazinin haastattelussa Verstappenin kiinnittämisen mahdollisuudesta. Wolff ei juuri antanut merkkejä kiinnostuksesta tätä kohtaan.

– Max on selvästi sitoutunut Red Bullille ja uskollinen tiimiä kohtaan, Wolff aloitti.

– Olen erittäin tyytyväinen kahteen kuljettajaani (Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas). Jos tulevaisuudessa tapahtuu sukupolvenvaihdosta, niin George Russell ja Esteban Ocon ovat valmiina lähtötelineissä, hän jatkoi.

Kommentti on mielenkiintoinen, sillä Oconin lähtiessä Renault’n tehdaskuljettajaksi viime syksynä Wolff kertoi, ettei Mercedeksellä ole tämän jälkeen enää mitään siteitä ranskalaiskuljettajaan. Hän on tosin itse jatkanut edelleen Oconin taustajoukoissa managerina. Ocon oli kärkkymässä Valtteri Bottaksen paikkaa tehdastiimissä, mutta joutui lopulta vaihtamaan muualle.

Tällä hetkellä sekä Russellin että Oconin tulevaisuus on vaakalaudalla. Oconin vauhti ei ole vastannut Renault’n odotuksia, joten huhuissa Red Bullin kakkostiimissä AlphaTaurilla ajavan Pierre Gaslyn nimi on noussut esiin.

Russellin kohdalla kaikki näytti selvältä heinäkuussa, kun Williams tiedotti jatkavansa sekä hänen että Nicholas Latifin optioita vuodelle 2021, mutta tallin omistajanvaihdos on muuttanut tilannetta. Motorsport.comin mukaan Williams harkitsee nyt meksikolaiskuljettaja Sergio Perezin kiinnittämistä hänen tilalleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja