Fernando Alonson F1-paluu vaikuttaa jo lähes varmalta – manageri Flavio Briatore julistaa: "Hän on valmis"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
F1-sarjan kuskiruletti pyörii vinhaa vauhtia. C Moren asiantuntijat käyvät videolla läpi kevään tuomia muutoksia.

Fernando Alonso näyttää olevan palaamassa formula ykkösiin ensi kaudeksi kahden vuoden tauon jälkeen. 38-vuotiaan espanjalaiskuskin uudeksi osoitteeksi on uutisoitu Renault.

Peräti 32 F1-osakilpailua urallaan voittaneen Alonson manageri Flavio Briatore on antanut italialaislehti La Gazzetta dello Sportille paljonpuhuvia kommentteja vuonna 2018 F1-sarjan jättäneen Oviedon ylpeyden paluusta.

– Fernando on motivoitunut, Briatore kuvailee.

– Vuosi sivussa formula ykkösistä on tehnyt hänelle hyvää. Hän on puhdistautunut, ja minusta hän on levollisempi ja valmis palaamaan.

Briatore oli tallipäällikkönä Renault’lla vuosina 2005 ja 2006, kun Alonso juhli tallin riveissä maailmanmestaruutta. Nyt voittava yhdistelmä Renault–Alonso–Briatore on toteutumassa eräällä tapaa uudelleen lähes toistakymmentä vuotta myöhemmin.

Ranskalaislehti Auto Hebdo uutisoi jo viime lauantaina, että Alonso on mahdollisesti tehnyt jo esisopimuksen Renault’n kanssa.

Myös espanjalaislehti Marca on rummuttanut juttuja Alonson paluusta Renault’n rattiin. Sen mukaan F1-oikeudet omistava Liberty Media olisi valmis kuittaamaan osan 38-vuotiaan vaatimasta jättimäisestä palkasta, sillä tähtikuljettajan paluu olisi sarjalle mitä mainiointa mainosta.

Paikka Renault’lla aukesi, kun Daniel Ricciardo teki sopimuksen ensi kaudeksi brittitalli McLarenin kanssa. Kuskiruletti käynnistyi Sebastian Vettelin kuskipaikan auettua Ferrarilla. Saksalaisen tilalle italialaistalli hankki Carlos Sainz juniorin juuri McLarenilta.

Edellä mainitut kuskimuutokset ovat astumassa voimaan siis vasta ensi vuodesta ja F1-kaudesta 2021 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat