Mainos

Fazerin liikevaihto 4 miljardia

Fazerin liikevaihto nousi viime vuonna 3 952 miljoonaan markkaan, kun liikevaihto vuotta aiemmin oli 3 920 miljoonaa. Konsernin liikevoitto oli tänään julkistetun tilinpäätöksen mukaan 212,1 miljoonaa markkaa eli samaa tasoa kuin vuonna 1995. Tulos rahoituserien jälkeen nousi 173,7 miljoonasta 201,0 miljoonaan markkaan.

Alkuvuonna myydyt yksiköt huomioon ottaen Fazerin liikevaihto kasvoi toimitusjohtaja Felix Björklundin mukaan noin viisi prosenttia. Makeisryhmän liikevaihto oli 1 536 miljoonaa, Amica Ravintoloiden 1 198 miljoonaa ja leipomoryhmän 1 102 miljoonaa markkaa.

Björklund luonnehti viime vuotta vakauttamisen vuodeksi. Yhtiö jatkoi makeistoimialan kansainvälistämistä ja keskittymistä yhä harvempiin tuotemerkkeihin. Makeisryhmän markkina-asema vahvistui ja tulos parani selvästi vuotta aiemmasta.

Leipomoiden myynti kasvoi kotimaassa 11 prosenttia ja niiden markkinaosuus kasvoi. Tulos jäi hieman edellisvuotta heikommaksi.

Ravintoloiden tulos säilyi edellisvuoden tasolla. Suomessa ravintolaryhmän liikevaihto kääntyi hienoiseen kasvuun. Ruotsissa ja Virossa kasvu oli nopeampaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.