Mainos

Fazer laajentaa Baltiassa

Fazer Leipomot laajentaa toimintaansa koko Baltiaan hankkimalla leipomot myös Liettuasta ja Latviasta. Jo entuudestaan Fazerilla on leipomo Virossa.

Fazer Leipomot osti joulukuussa osake-enemmistön liettualaisesta Garde'sis-nimisestä leipomoalan yrityksestä. Seitsemän vuotta sitten perustetun yrityksen liikevaihto on tänä vuonna 5,5 miljoonaa euroa ja sillä on Liettuassa leipomo ja mylly. Leipomo sijaitsee Kaunasissa, noin 100 kilometriä Vilnasta luoteeseen. Yritys työllistää 180 henkilöä.

Lisäksi Fazer Leipomot on sopinut latvialaisen Ogres Maiznieks -leipomon ja Druva-tuotemerkin ostamisesta. Ogres Maiznieks on keskisuuri leipomo lähellä Riikaa. Yhtiön tämän vuoden liikevaihto on 4,8 miljoonaa euroa ja se työllistää 200 henkeä. Fazerilla on ollut Virossa leipomo vuodesta 1994 lähtien. Lisäksi yhtiöllä on leipomotoimintaa on myös Ruotsissa ja Venäjällä.

Fazer Leipomotoiminnan toimitusjohtaja Paul Taimitarha sanoo, että Garde'sis ja Ogres Maiznieks valmistavat korkealaatuisia leipomotuotteita ja niiden tuotemerkit ovat tunnettuja markkinoillaan. Fazer Leipomot on osa Fazer-konsernia. Leipomotoiminnan viime vuoden liikevaihto oli 270 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 3 600.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.