Mainos

Facebook kerää elinsiirtoa odottavat viikonloppuna Helsinkiin

Suomen 300 elinsiirron odottajaa kokoontuvat lauantaina Helsingin Kamppiin - ainakin kuvainnollisesti.

Munuais- ja maksaliitto järjestää Narinkkatorilla tapahtuman, jolla halutaan muistuttaa elinluovuttamisen tärkeydestä. Tällä hetkellä 300 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Kymmenet menehtyvät odottaessaan.

- Symbolisen jonon kautta haluamme houkutella ihmisiä allekirjoittamaan elinluovutuskortin. Ohikulkijat lyhentävät jonoa myös lisäämällä paikan päällä Facebook-profiileihinsa lauseen "Kyllä elinluovutuksille", Sisko Sarnesto Munuais- ja maksaliitosta kertoo.

Facebookia on käytetty hyväksi myös vertauskuvallisen jonon kokoamiseen.

Tempaus alkaa lauantaina puoliltapäivin ja päättyy kello 16, joten Kampista voikin siirtyä rautatieasemalle toiseen Facebook-tempaukseen.

European Freeze Mobin tarkoitus on jähmettyä paikalleen rautatieaseman sisätilaan ja viiden minuutin kuluttua jatkaa matkaa normaalisti.

Vastaava massapantomiimi toteutetaan myös muun muassa Berliinissä, Oslossa, Madridissa ja Wienissä. Toisin kuin elinluovutuksen tärkeyttä korostavassa tapahtumassa, on joukkojähmetyksen Facebook-sivulla merkitty tapahtuman luonteeksi valistuksen sijaan "Just for fun - totally random".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.