F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-tulojaosta nollatulos – myös moottoriesitys nurin

Formula ykkösten kaupallisia oikeuksia hallinnoivan Bernie Ecclestonen tapaamiset keskikokoisten tallien pelastamiseksi ja moottorikehityksen avaamiseksi kariutuivat lauantaina Brasiliassa.

Ecclestone kutsui tallit koolle keskustelemaan Force Indian, Lotuksen ja Sauberin taloudellisen tilanteen parantamisesta muuttamalla tallien välistä tulojakoa.

Force Indian tallipäällikkö Vijay Mallyan mukaan kokous päättyi tyhjin käsin. Ecclestone jatkaa yrityksiä F1-sarjan pääomistaja CVC:n varapuheenjohtajan Donald MacKenzien kanssa.

– Hän sanoi, että hän puhuu Donaldille ensi viikolla ja palaa sitten asiaan. Siinä se, Mallya totesi neuvotteluiden lopputuloksesta.

– Hän totesi, että kolme pienintä tallia tarvitsevat lisää rahaa tavalla tai toisella. Me esitimme oman tapauksemme, hän sanoi puhuvansa Donaldille ja palaavansa asiaan. Olen kuullut tämän ennenkin, joten voimme ainoastaan odottaa, Mallya jatkoi.

Pikkutalleista Marussia laittoi jo pillit pussiin ja toinen konkurssiin ajautunut talli Caterham yrittää epätoivoisesti kerätä faneilta ja sponsoreilta kolme miljoonaa euroa toimintansa jatkamiseksi.

Viikonloppuna raportoitiin myös, että Mallyan johtama Force India takoi omistajilleen jälleen vuonna 2013 lähes 50 miljoonan euron tappiot.

Moottorikehityksen rajoitus pysyy

Ecclestonen toisessa neuvottelussa yritettiin löytää ratkaisua moottorivalmistajien kiistaan ensi kauden moottorikehityksen avaamisesta.

Ferrari ja Renault ovat anoneet lupaa jatkaa moottoreiden kehitystyötä helmikuun lopun sijasta aina heinäkuulle asti, mutta F1-sarjaa tällä kaudella dominoinut Mercedes on ymmärrettävästi vastustanut muutosta.

Lauantaina Mercedes pysäytti hankkeen, joka tarvitsee yksimielisen päätöksen tullakseen voimaan.

– Tarjosimme lievää kompromissia, jonka verran meillä olisi ollut varaa muuttaa säädöksiä ja asiakashintoja, mikä on mielestämme tässä ratkaisevana asiana nykytilanteessa, mutta sitä ei hyväksytty, Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff sanoi.

– Tilanne on muuttumaton kaikessa, sekä rahallisesti että moottorien kannalta. Se tästä viikonlopusta, Wolff jatkoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja