F1-toimittaja paljasti, mitä Kimi Räikkösen yllätysjuhlissa tapahtui – suomalaistähti sulatti sydämen hämmentyneiden lastensa kanssa: "Se oli suloista"

Alfa Romeo järjesti viime viikonloppuna tehtaallaan juhlat Kimi Räikkösen pian päättyvän F1-uran kunniaksi. Tapahtuman juontanut Lawrence Barretto kertoo The Pad-Hoc -podcastissa ikimuistoisesta työtehtävästään.

Formula1.comin ja brittiläisen Channel 4:n toimittajana työskentelevä Barretto kertoo olleensa paikalla tallin kutsumana.

– Se oli yksi parhaista asioista, mitä olen koskaan tehnyt.

Barretton mukaan kyseessä oli yllätysjuhlat, joista Räikkönen ei tiennyt etukäteen. Räikkönen perheineen oli houkuteltu paikalle muun muassa illallisen varjolla.

– Olin vähän huolissani, koska se oli yllätys. He eivät kertoneet hänelle tästä tapahtumasta. Ajattelin, ettei hän olisi kovin innoissaan, sillä tapahtumassa oli kyse hänestä ja hän ei tykkää olla huomion keskipisteenä.

– Siellä oli punainen matto, ja ihmiset seisoivat maton molemmilla reunoilla kuin kunniakujassa, kun Kimi käveli sisään. Hänen ilmeestään näki hämmennyksen. Lapset taisivat olla hieman hämillään metelistä ja suuresta ihmismäärästä. Se oli suloista, kun hän yritti ensin tehdä heidän olonsa mukavaksi ja tuli vasta sitten lavalle. Hän otti välittömästi maskin pois, ja tämä oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun näin Kimin ilman maskia. Ajattelin, että jos hän kerta ottaa maskin pois, hänen täytyy olla valmis juttelemaan kanssani. Sitten rentouduin hieman.

Barretto kertoo pitäneensä aina Räikkösen haastattelemisesta, koska tämä pitää toimittajat varpaillaan.

– Hän on aiheuttanut paineita hyvällä tavalla, sillä koskaan ei tiedä, minkälaisen Kimin saa.

Tällä kertaa lavalla oli erittäin sanavalmis ja hyväntuulinen suomalainen. Juttutuokio Barretton kanssa kesti arviolta 45 minuutin ajan, ja siinä sivussa paikalla olleet saivat nähdä videoita ja kuulla radioviestejä Räikkösen uran varrelta.

– Hän kommentoi niitä ja kertoi tarinoita niihin liittyen. Hän lähti hommaan hyvin mukaan ja oli eloisampi kuin olen koskaan nähnyt.

Räikkösen ystävä ja entinen tallikaveri, itsekin F1-uransa Sauberilla aloittanut Sebastian Vettel oli kutsuttu juhliin mukaan, mutta tämä pääsi osallistumaan vain lyhyen videotervehdyksen välityksellä.

– Kimi kertoi mahtavan tarinan Sebastianista. Kun he tapasivat ensimmäisen kerran, he menivät baariin. Ympärillä olleet ihmiset yrittivät saada Kimin juovuksiin, mutta Kimi vei juomat Sebastianille. Hän käyttäytyi kuin isoveli. Siitä alkoi heidän mahtava suhteensa.

Sen lisäksi, että Räikkönen teki juhlasta tunteikkaan päivityksen sosiaaliseen mediaan, hän piti samanlaisen puheen paikalla olleille.

– Hän oli pahoillaan, ettei näe tehtaan työntekijöitä kovin usein, mutta sanoi tietävänsä, miten kovasti he työskentelevät hänen hyväkseen. Kun olimme nostaneet maljan, Kimi lähti jo lavalta, mutta sitten hänellä olikin vielä sanottavaa. Hän jatkoi ja jatkoi.

– Siellä oli arvioni mukaan noin 300–400 ihmistä, ja kaiken tämän jälkeen Kimi otti selfien, kirjoitti nimikirjoituksen tai jutteli jokaisen paikalla olleen kanssa. Se oli mahtavaa. Kimi ei ehkä vaikuta ihmiseltä, joka piittaisi muista, mutta tapa, jolla hän toimi siinä tilaisuudessa, osoitti, miten paljon F1 ja hänen ympärillään olevat ihmiset merkitsevät hänelle. Näin hänestä uuden puolen, jota emme kovin usein näe. Hän ei ehkä itse piittaa siitä, mutta haluan kertoa siitä kaikille.

– Ehkä hän tiesi (tehtaalle ajaessaan), että jotain on tulossa, mutta hän vaikutti olevan aidosti hämmentynyt ihmisten reaktiosta ja rakkaudesta häntä kohtaan. Juttelin monien tallin työntekijöiden kanssa, ja he palvovat Kimiä. Ymmärsin, miksi he ovat valmiita tekemään niin paljon töitä. Jos he voivat auttaa Kimi Räikköstä menestymään, se on heille valtava juttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja