Äkillisesti menehtyneestä Niki Laudasta yllättävä paljastus – upea ele näytti F1-legendan toisen puolen

Kolminkertainen maailmanmestari ja F1-legenda Niki Lauda menehtyi maanantaina. C Moren ja MTV Urheilun formulatoimittaja Mervi Kallio muisteli yllättäen menehtynyttä Laudaa. 

Lauda juhli maailmanmestaruuksiaan vuosina 1975, 1977 ja 1984. Vakavassa onnettomuudessa F1-uransa aikana ollut Lauda oli kärsinyt viime aikoina vakavista terveysongelmista. Legendan äkillinen poismeno tuli shokkina Kalliolle.

– Olihan se järkytys. Olimme kysyneet Barcelonassa Mercedekseltä, että miten Niki voi. Aina, kun Toton (Wolff) näkee tv-kuvissa, niin tulee mieleen, että Nikin kuuluisi olla tuossa. Puhuimme keskenämme aiemmin, että Niki tulee vielä varikolle. Tämä oli todella surullista yllättävää, vaikka hän olikin huonossa kunnossa, Kallio sanoo.

Mercedeksen F1-tallin puheenjohtajanakin toiminut Lauda oli monien mielestä etäinen persoona. Suoraan asiat sanoneella Laudalla oli kuitenkin toinenkin puoli. 

– Silloin kuin aloitin näissä tehtävissä, niin tuli sellainen fiilis, että hän on etäinen. Sitten, kun hänet oppi tuntemaan, niin hän oli todella lämmin ja ystävällinen ihminen. Hän oli rehellinen, mutta lojaali. Se ei ollut sellaista länkyttämistä, vaan hän sanoi aina asiat suoraan ja perustellusti. Hän oli suoraselkäinen mies ja äärettömän ystävällinen, Kallio kuvailee. 

– Muistan erään tapauksen. Haastattelutilanteessa kuvaajalla oli tullut todella huono olo. Tässä kohtaa Lauda oli keskeyttänyt haastattelun ja lähtenyt heti hakemaan vettä kuvaajalle. Hän oli huomaavainen ihminen, Kallio jatkaa.

Kaudesta 2016 lähtien F1-toimittajana työskennellyt Kallio oli usein tekemisissä F1-legendan kanssa. Kallio kertoo, että Laudalla oli aina aikaa jutustelutuokiolle.

– Aina varikolla juteltiin ja vaikka olimme kohdanneet jo aiemmin kisaviikonlopun aikana, niin hymyilimme ja nyökkäsimme joka päivä toisillemme varikolla. Hänellä oli aina sellainen kiireetön fiilis. Hänellä oli sellainen aura ja karisma, että kävellessään varikolla, herätti se kaikissa kunnioitusta, Kallio kertoo.

– Lippalakki ja villapaita oli aina päällä, oli sitten kuuma tai kylmä. Muistan aina, että kun olimme Mercedeksen tiloissa, vaikka olisimme olleet Malesiassa, niin ilmastointi oli aina pois päältä, silloin kun Niki oli paikalla. Tytöt sanoivat siellä, että Nikillä on aina kylmä ja hän haluaa, että ilmastointi on pois päältä. Sillä onnettomuudella oli ehkä jotain tekemistä sen kanssa, että hän oli vilukissa, Kallio päättää.

Lauda oli menehtyessään 70-vuotias. 

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi.

Lue myös:

    Uusimmat