F1-toimittaja paljastaa Formula 1 -sarjan vaatimat ehdot kisapaikalle pääsemiseksi – "Emme ole menossa sinne"

F1-sarja on tarjonnut tv-kanaville mahdollisuutta saapua kisapaikoille kauden alkaessa heinäkuussa, mutta harvalla yhtiöllä halua tai varaa suostua järjestäjien tarjoamaan vaihtoehtoon.

F1 pyrkii aloittamaan kautensa heinäkuussa Itävallassa ja Britanniassa ajettavilla kisoilla ja jatkaa sen jälkeen kisojen järjestämistä aina joulukuulle asti.

Tallit saapuisivat koronarajoitusten takia yleisöltä suljettuihin tapahtumiin minimimiehityksillä, minkä lisäksi paikalle pääsisivät vain turvallisuuden ja järjestelyiden kannalta välttämättömimmät henkilöt.

Aiemmin oli käsitys, että median edustajat suljettaisiin pois kisoista, mutta hollantilaisen Ziggo Sport -kanavan toimittajan Jack Plooij’n mukaan F1 on ottanut yhteyttä tv-yhtiöön tiedustellakseen halukkuutta osallistua Itävallan kisaviikonloppuun.

– Emme lähde sinne, Plooij kertoo Ziggosta, kollegastaan Olav Molista ja ryhmän täydentävästä kameramiehestä.

Formula 1:n antamien ehtojen mukaan kolmikon pitäisi olla reissussa kolme viikkoa, jotta he pystyisivät hoitamaan karanteenin alta pois ennen työtehtäviään Itävallassa.

– He ottivat yhteyttä Ziggoon ja kertoivat, että jos haluamme mennä sinne, meidän pitäisi mennä Englantiin viikon karanteeniin. Siellä kaikki testattaisiin kahdesti ja saisimme oman huoneemme, Plooij paljastaa.

– Sitten mentäisiin paikalle omassa kuplassamme, hän sanoo medialle tarjotusta yhteiskuljetuksesta.

Isoista järjestelyistä huolimatta Ziggolle ei luvattu, että he saisivat varmasti tehdä työtään kisapaikalla.

– Sitten tuli tärkeä kysymys pomoiltamme: saammeko varmuuden, että voimme haastatella kuskeja? Emme kuitenkaan saaneet sitä vahvistusta, koska tallit voivat muuttaa sitä tuosta vain, Plooij kertoo.

– Eivät he voi pakottaa ketään tulemaan sinne karsinaan, F1-toimittaja huomauttaa.

Plooij’n mukaan saksalaiskanava RTL on tehnyt selväksi, ettei sen tv-ryhmä osallistu ainakaan kuuteen ensimmäiseen osakilpailuun. Britannian Sky Sports saattaisi puolestaan osallistua Silverstonen kisaan erittäin pienellä miehityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat