Yksi seikka F1:n suunnitelmassa saa Lewis Hamiltonin apeaksi – "Huonompaa kuin testeissä"

Mercedesin tähtikuljettaja Lewis Hamilton harmittelee, ettei yleisö pääse paikalle ainakaan F1-kauden ensimmäisiin osakilpailuihin.

Tuoreimpien suunnitelmien mukaan F1-kausi käynnistyy heinäkuun alussa Itävallassa. Kisassa noudatetaan äärimmäisen tiukkoja rajoituksia, eikä yleisöä päästetä lainkaan tapahtumapaikalle. Hamiltonin mielestä ilman yleisöä lajin tunnelma kärsii.

– Minulle tuli erittäin tyhjä fiilis, koska fanit tekevät kisan. Mitä enemmän faneja on, sitä enemmän tunnelmaa. Esimerkiksi Silverstonessa ja Monzassa tulee olemaan erittäin tyhjää, Hamilton harmittelee Motorsport Weekin mukaan.

F1-fanit ovat varmasti tyytyväisiä siihen, että kausi on vihdoin käynnistymässä, vaikka toistaiseksi he eivät itse pääse paikalle seuraamaan idoleitaan. Hamilton vertaa tyhjille katsomoille ajettavia kilpailuja testipäiviin.

– En tiedä, kuinka jännittävää sitä on seurata kotona televisiosta. Varmaankin tyhjää parempaa, mutta meille se on kuin testipäivä, luultavasti jopa huonompi kuin testipäivä.

Hamilton myöntää kuitenkin kilpailuvietin syttyvän, vaikka katsojia ei olisikaan.

– Testipäivänä ei ole hirveästi ihmisiä, jotka voivat tulla katsomaan, mutta siellä on silti joitakin. Nyt katsomossa ei ole ketään ja sitä näkee vain tyhjiä penkkejä. Kilvanajo on silti kilvanajoa. Odotan innolla pääsyä takaisin rattiin. Minä todella kaipaan sitä.

Lue myös:

    Uusimmat