F1-kauden avaukselle takaraja, ennennäkemätön ratkaisu pöydällä – Ross Brawn avasi suunnitelmia

1:43
Tulosruutu 6. huhtikuuta: Koronaviruspandemia iskee kovaa myös F1-sarjaan ja sen talleihin.

F1-sarjaa suunnitellaan ajettavan tyhjille katsomoille, jos se saadaan käyntiin koronavirusrajoitteiden hellitettyä. Suunnitelmasta kertoi Sky Sportsille formula ykkösten urheilujohtaja Ross Brawn, joka asetti myös takarajan kauden aloittamiselle. 

Tähän mennessä F1-kaudesta on peruttu Australian ja Monacon GP:t ja kaikki muut kisat ennen Ranskan osakilpailua (28. kesäkuuta) on siirretty. 

Brawnin arvion mukaan tällä kaudella saatetaan vielä ajaa 8-19 kilpailua. 

– Tällä hetkellä tutkimme suljetun kilpailun logistisia ratkaisuja: miten saisimme ihmiset kisapaikalle, miten suojelisimme heitä, miten tekisimme siitä turvallista, keitä päästäisimme varikolle?

– Kaikista kombinaatioista keskustellaan. 

F1-sarjassa ei ole aiemmin järjestetty kisoja tyhjien katsomojen edessä. Viime kuun Bahrainin GP piti käydä ilman katsojia, mutta sekin lopulta siirrettiin.  

Brawn huomauttaa, että järjestäjät pystyisivät varmistamaan hyvin suljetut olosuhteet kisapaikoille matkustavien F1-tallien henkilöstöille. Kaikki työntekijät myös testattaisiin. 

– Kilpailujen käyminen ilman yleisöä ei ole loistava juttu, mutta on se parempi kuin jääminen ilman kisoja. 

– Miljoonan ihmiset seuraavat lajia kodeissaan. Heidän viihdyttämisensä tässä kriisissä olisi valtava bonus, Brawn sanoo. 

Esimerkiksi Ranskan, Itävallan ja Britannian osakilpailujen näyttämöt sopisivat sijainniltaan koronakriisin aiheuttamiin turvallisuusvaatimuksiin. Brawn kuitenkin huomauttaa, ettei kautta kannata aloittaa, jos ei voida varmistaa vähintään kahdeksaa GP:tä, mikä tarvitaan MM-tittelien jakamiseen. 

– Voisimme saada kahdeksan kilpailua ajettua, jos aloitamme lokakuussa. Eli jos haluatte takarajan, se on lokakuu. Ja jos aloittaisimme heinäkuussa, voisimme ajaa 19 kisan kauden, Brawn laskee huomauttaen mahdollisista kahden GP:n viikonlopuista.  

– Mutta on olemassa myös vaihtoehto jatkamisesta ensi vuoden puolelle, ja sitä tutkitaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja