Jos F1-kisa ajetaan yleisöttä, kuinka paljon tallihenkilökuntaa tarvitaan? Tälle kysymykselle saatiin nyt vastaus

F1-kisa suljettujen ovien takana? Tätä vaihtoehtoa pyöritellään nyt, kun F1:n johto yrittää löytää ratkaisuja, joilla uusi kausi saataisiin liikkeelle.

Kauden aloitus on siirtynyt kuukausilla eteenpäin koronaviruspandemian takia. Viimeisten viikkojen aikana F1-sarja ja siihen osallistuvat tahot ovat yrittäneet pohtia, miten kausi saataisiin liikkeelle, eli miten kisoja voitaisiin ajaa ottamatta liian suuria terveydellisiä riskejä.

Entisen Toro Rosson, nykyisen AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost vahvisti Speedweekin haastattelussa, että kansainvälinen autoliitto FIA, F1-sarja ja sen oikeudet omistava Liberty Media tutkivat tällä hetkellä mahdollisuuksia, joissa kisoja voitaisiin ajaa suljettujen ovien takana.

– Toivotaan, että voimme käyttää taas teitä heinäkuussa, Tost sanoi, viitaten eri maiden asettamiin liikkumiskieltoihin.

– Jos mikään muu ei onnistu, niin voisimme matkustaa yhdessä Ferrarin väen kanssa. Joka tapauksessa meidän on odoteltava, että miten kaikkien kieltojen suhteen käy, Tost jatkoi.

AlphaTaurin ja Ferrarin tehtaat on sijoitettu Italiaan, kun taas valtaosa muista F1-talleista tulee Iso-Britanniasta.

– He voivat vuokrata yksityiskoneen ja tulla sillä paikalle. Olettaen, että terveysviranomaiset antavat heille luvan, Tost sanoi järjestelyistä.

Kaikkien järjestelyjen keskellä kiinnostava kysymys on se, että kuinka paljon ihmisiä tarvitaan paikan päälle kisaan? Mikäli yleisöä ei ole, katseet kääntyvät talliväkeen.

Kuinka monta henkilöä vaaditaan, jotta yksi F1-talli saa ajettua kisan läpi?

Tost antoi tälle vastauksen.

– Yrittäisimme rajata henkilöstön niin, että paikalla olisivat vain ne, jotka ovat kriittisessä asemassa autojen käyttöä varten.

– AlphaTaurilla tämä tarkoittaisi noin 60-65 henkilöä, Tost kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat