F1-tähtikuski virnisti korona-ajan muoti-ilmiölle: "Jätän sen nuoremmille sukupolville"

Renault'n F1-tähtikuski Daniel Ricciardo ei hypännyt korona-ajan muoti-ilmiön virtuaalikisaamisen pariin, vaikka varsinkin monet nuoret kuljettajat painelivat taannoin menemään useissa kilpailuissa. Australialaisella oli päätökseensä selkeä syy.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Muun muassa Lando Norris, Charles Leclerc, George Russell ja Alexander Albon nähtiin säännöllisesti F1-sarjan virtuaalikisoissa, ja Valtteri Bottaskin teki sarjassa debyyttinsä. Norris, Leclerc, Max Verstappen ja Pierre Gasly ottivat lisäksi osaa virtuaaliseen Le Mansin 24 tunnin kilpailuun.

Ricciardon Renault-tallikaveri Esteban Ocon sanoi, että simulaattoriajaminen auttoi häntä "pysymään skarppina ja valmiina kilpailemiseen", minkä jälkeen paluusta oikeaan autoon ei tunnu olevan niin kauan aikaa. Ricciardoa simulaattorikisat eivät kuitenkaan houkuttaneet.

– Olen todella kilpailuhenkinen kaikessa. Tiedän, että jos hyppäisin simulaattorikisaamisen pariin, noiden jätkien tasolle pääseminen veisi tunteja, tunteja ja tunteja. En aio vain ajaa perällä ja olla jätkä, joka ajaa, mutta ei kilpaile, Ricciardo sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Menettäisin siinä päiviä ja päiviä ja kuukausia, ehkä vuosia. Päätin vain olla menemättä kaninkoloon, koska kun olen mukana, olen täysillä mukana.

Oconin mukaan jopa Renault'n F1-insinöörit auttoivat häntä valmistautumaan joihinkin simulaattorikisoihin. 

– Virtuaalikisoihin valmistautuessa täytyy ajaa niin paljon, se vaatii paljon sitoutumista etukäteen. Tein sitä kuusi tuntia per päivä kahdeksan päivän ajan, insinöörieni ja kaikkien kanssa. Se on paljon tunteja.

– Mitä enemmän ajat, sitä enemmän löydät kierrosaikaa. Se ei ole salaisuus.

Ricciardo, 31, virnisti asiasta kuultuaan.

– Jätän sen nuoremmille sukupolville, hän sanoi virtuaalikisaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat