Daniel Ricciardo latoo kovaa tekstiä Red Bullin suuntaan – "Se on väärä tapa ajatella"

Alkavaksi F1-kaudeksi Red Bullilta Renaultin ohjaksiin siirtynyt Daniel Ricciardo koki olonsa entisessä tallissaan vähempiarvoiseksi kuin tallitoverinsa Max Verstappen.

Ricciardo ajoi Red Bullin ohjaksissa kaiken kaikkiaan viiden kauden ajan. Australialaiskuski sijoittui kahdella kaudella MM-sarjassa komeasti kolmanneksi. Viime sesongilla Ricciardo oli todella epäonninen, minkä johdosta kauden kokonaissijoitus oli vasta kuudes. Tallitoveri Verstappen oli neljäs.

Ricciardo ja Verstappen kilpailivat kauden aikana tiiviisti toistensa kanssa. Kisailu karkasi käsistä Bakun kilpailussa, kun tallitoverukset kolasivat toisensa pois kilpailusta. Kyseisellä kolarilla oli suuri vaikutus Ricciardon tallipäätökseen, mutta ei ollut ainoa syy vaihdokselle. Ricciardo näki, että Red Bull olisi suosinut kauden aikana enemmän Verstappenia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Kyse ei ollut mistään fyysisestä. Maxilla ei ollut esimerkiksi uudempaa tai parempaa etusiipeä kuin minulla. Mutta hän sitoutui tiimiin niin pitkäksi aikaa niin aikaisin, ja solmi ison sopimuksen. Minulla oli sellainen tunne, että talli ajatteli Maxin uskoneen enemmän tiimiin kuin minä, ja minulla kesti vielä niin pitkään neuvotteluissa, Ricciardo summaa The Agen haastattelussa.

Ricciardo neuvotteli pitkään jatkosopimuksesta Red Bullin kanssa, mutta neuvottelut eivät sujuneet toivotulla tavalla, eikä Ricciardo saanut toivomaansa sopimustarjousta.

– Ehkä Red Bull ajatteli, etten minä kuitenkaan lähtisi minnekään muualle. Minusta se on väärä tapa ajatella. Minun täytyi tehdä liika töitä todistaakseni sen, mitä haluan ja millaisessa arvossa pidän omia saavutuksiani. Ehkä siinä ei vain ollut rakkautta, Ricciardo summaa Red Bull -yhteistyötä.

Lue myös:

    Uusimmat