Kimi Räikkösen tallikaveri avautuu: "Sitten olet paskaa"

Alfa Romeon F1-kuski Antonio Giovinazzi on kokenut myös tuskaisen osansa F1-kuljettajana olemisessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kauden alussa italialaisella oli vaikeaa, eikä hän ollut millään yltää 10 parhaan joukkoon, siinä missä tallikaveri Kimi Räikkönen nakutti pistesijoja. Ero on toki yhä raju – Räikkösellä on 31 pinnaa Giovinazzin neljää vastaan – mutta kurssi on aavistuksen kääntynyt. Giovinazzilla on neljästä edellisestä kisasta kaksi pistesijaa Räikkösen nollaa vastaan.

Giovinazzi näkee vaikeuksien kautta edenneessä F1-taipalessaan samaa kuin hänen koko urallaan. 

– Tämä on ollut tällaista minulle. Jo kartingissa minulla ei ollut kasassa jatkamiseen tarvittavaa budjettia, italialainen alusti Motorsport.comille.

– Pieni kartingtiimi tuki minua ilmaiseksi ja kun siirryin formula-autoihin, pääsponsorini oli indonesialainen jätkä ja monet kuskit jahtasivat paikkaani ja asemaani.

Giovinazzi kaasutteli kaudet 2013–15 Euroopan F3-sarjassa, ja kaudella 2016 hän sijoittui toiseksi GP2-sarjassa. Sen jälkeen hän on toiminut F1:ssä testi- ja kisakuskin tehtävissä; tämä on hänen ensimmäinen täysi sesonkinsa kisapilottina.

– Selviydyin paineen kanssa, ja nyt olen täällä. Sama tilanne on formula ykkösissä. Minusta se on täällä normaalia painetta. Kaikki voi muuttua formula ykkösissä todella nopeasti kisasta kisaan.

Giovinazzi avaa jopa absurdilta tuntuvaa F1-maailmaa.

– Yhdessä kisassa olet sankari, seuraavassa olet paskaa ja sitten olet jälleen sankari. Se voi muuttua todella nopeasti, mutta se on joka luokassa samalla lailla.

Giovinazzilla ei ole vielä vahvistettua kuskisopimusta ensi kaudeksi.

– Nyt on minun vuoroni tehdä parhaani, jotta voin pysyä täällä ensi vuonnakin.

Lue myös:

    Uusimmat