F1:ssä huhutaan: 21-vuotias lupaus hyppää korvaajaksi jo ensi kisaan?

Jack Doohania huhutaan Esteban Oconin korvaajaksi Alpinella seuraavaan F1-osakilpailuun Kanadaan, F1-toimittaja Tom Clarkson sanoo.

Alpinen tallipäällikkö Bruno Famin höyrysi "seuraamuksista" sen jälkeen kun Ocon aiheutti kolarin tallikaverinsa Pierre Gaslyn kanssa Monacon GP:n avauskierroksella viikko sitten. Arvostettu F1-toimittaja, F1 Nationin podcast-juontaja Tom Clarkson kertoi nyt huhusta, jossa Ocon korvattaisiin ensi viikonlopun Kanadan GP:ssä.

– Varikolla huhutaan, että Jack Doohan voisi saada GP-debyyttinsä Kanadassa. Siitä puhutaan, Clarkson sanoi Crash.netin mukaan.

"Tuo on sitoutumista"

21-vuotias Doohan on Alpinen australialainen varakuljettaja, jonka Clarkson kehui tehneen loistavaa työtä tiimille viime viikonloppuna.

– Hän lensi perjantaina Nizzasta Isoon-Britanniaan. Hän meni Enstoneen (tehtaalle). Hän teki töitä simulaattorilla erilaisten asetusten kanssa aamuun 3.30:een saakka. Hän ei mennyt sitten nukkumaan, vaan lensi takaisin Monacoon ja oli varikolla yhdeksältä aamulla. 

– Tuo on sitoutumista. Ja tuo sitoutuminen on tehnyt tiimiin vaikutuksen.

Clarkson kuitenkin pehmitteli, ettei hän sano, että Ocon pitäisi korvata Doohanilla. Hän kuitenkin jatkoi, että Doohan tekee "kaiken oikein" ollakseen korkealla tiimin silmissä.

Ratamoottoripyöräilylegendan poika

Jack Doohan on ratamoottoripyöräilyn viisinkertaisen 500-kuutioisten maailmanmestarin Mick Doohanin poika.

Jack Doohan sijoittui viime vuonna Formula 2 -sarjassa kolmanneksi. Vuonna 2021 hän oli Formula 3 -sarjassa toinen.

Doohan on toiminut viime vuodesta lähtien Alpinen varakuljettajana, eikä ole vielä kilpaillut formula ykkösissä.

Ocon on kaasutellut Alpinella vuodesta 2021 lähtien. Ensimmäisellä kaudellaan tallin riveissä ranskalainen voitti yllätyksellisen Unkarin osakilpailun.

Tältä kaudelta Oconin tilillä on kuitenkin vain yksi piste, kun hän sijoittui Miamissa kymmenenneksi. Tallikaveri Gasly on samassa saldossa Monacon 10. sijallaan.

Lue myös:

    Uusimmat